Fotokring Beeldhoek

Asten - Someren
BB10Z6MM-dfe06ed9

Klein kijken

600 400 Alphons de Visscher

Gisteren ging de wintereditie van het digitaal insturen van themafoto’s van start.
Onze doe-commissie heeft weer veel tijd en energie gestoken in de uitwerking van de ideeën en het realiseren van de digitale omgeving om de inzendingen te bekijken. Zij worden hierin vakkundig ondersteund door de beheerders van onze website.

Inmiddels zijn de eerste foto’s ingezonden en te bewonderen.
Ik hoop dat jullie allemaal weer gaan deelnemen aan deze activiteiten. Laten we de fotokring levend houden ook nu we niet fysiek bij elkaar kunnen komen.
Dankzij moderne techniek en hard werken achter de schermen kunnen we op afstand toch samen zijn.

Expositie Heleen Lauwers - Hurkens

Expositie Heleen Lauwers – Hurkens

757 1024 Alphons de Visscher

Deze zondag was de laatste gelegenheid om de expositie van Heleen te bezoeken in de centrale hal LEV Groep in Helmond.
Naast fotografie houdt Heleen zich bezig met meerdere andere vormen van kunstuitingen. Denk daarbij aan beeldhouwwerk, schilderen en tekenen.
Haar expositie gaf een overzicht van al deze vormen van kunst vanaf haar afstudeeropdracht van de kunstacademie (1991) tot heden.
Zij had de expositie ingedeeld in verschillende thema’s en binnen die thema’s met verschillende vormen uiting gegeven aan haar beleving van het thema.

Bijgaande foto’s geven een kleine impressie van de expositie die erg druk bezocht werd.
Expositie Heleen Lauwers - Hurkens Expositie Heleen Lauwers - Hurkens

Expositie Heleen Lauwers - Hurkens Expositie Heleen Lauwers - Hurkens

Pixelpeople 2e digitale opdracht

Pixelpeople, Opdracht 1: Thema ‘Klein kijken’  

1024 819 Webmaster

Pixelpeople, Doe opdracht thema: ‘Klein kijken’ 

Periode van uitvoering: 29 oktober tot en met 11 november  

‘Het grote heeft de neiging om te schreeuwen om aandacht, het kleine fluistert’. Zo maar een quote die het thema ‘Klein kijken’ kan verwoorden en wat ‘Klein kijken’ betekent. ‘Klein kijken’ wat is dat nu? ‘Klein kijken’ is niet een concreet thema zoals water of vuur, aarde of lucht. ‘Klein kijken’ komt uit de wereld van de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap en heeft te maken om kleine subtiele signalen op te pikken en tevreden zijn met kleine stappen. Geen grootse doelen, juist het kleine en fijne. In de huidige snelle moderne samenleving wordt al snel naar het grote geheel gekeken of enkel het resultaat en missen we het kleine alledaagse, dat wat niet snel op ons netvlies komt. Daar kijken we overheen, wordt niet gezien of gehoord.  

Je kunt ‘Klein kijken’ vertalen in een foto door op een andere wijze naar je omgeving te kijken, naar de details die meer zeggingskracht over het geheel zeggen dan een totaal plaatje. Je kunt een foto maken van een sportauto, maar de uitlaat, het motorblok of de remklauwen kunnen dat ook laten zien. Het afzien tijdens een sportprestatie kun je vertellen middels een foto van een atleet die over de horde springt, maar mogelijk ook van de voet die op de grond terecht komt. Plezier kun je afzien aan een brede schaterlach, maar ook aan stralende pretogen.  

Naar het album van opdracht 1

‘Klein kijken’ begint bij je zelf. Hoe laat jij dat zien…  

Imac rode draad

Rode draad ON LINE

1024 683 Webmaster

Op donderdag 12 november hebben we een ON-LINE fotobespreking met behulp van teams. De bespreking wordt verzorgd door Frits Vossen. Dit jaar hebben we samen, maar ook wel weer ieder voor zich, ondanks Corona, een rode draad opdracht uitgevoerd. De resultaten zijn binnen en donderdag is het moment om die samen te bespreken. Het is tevens de eerste keer dat we proberen met elkaar digitaal d.m.v. spraak en beeld verbonden te zijn. Voor de mensen die nog nooit met teams gewerkt hebben zal het even wennen zijn. We zien de laatste maanden dat de ervaring in het digitaal overleggen bij veel organisaties en verenigingen met sprongen voorruit is gegaan, dus dat kunnen wij ook. Voor de leden die moeite hebben (schaam je er niet voor) met de techniek wordt er individueel hulp geboden. Ook bij het installeren. Als het chatten en videoconferencen eenmaal onder de knie is, verwacht ik dat we dit al of niet in kleiner verband ook vaker zullen gaan doen.

Voor de organisatie van de digitale rode draad bespreking hebben de leden van de doe-commissie een belrondje gedaan. De mensen die niet over de apparatuur beschikken of om andere redenen is de mogelijkheid gecreëerd om bij een ander lid op gepaste afstand aanwezig te zijn.

 

Doe commissie digitaal

Pixelpeople, digitale opdrachten

1024 683 Webmaster

29 oktober starten we met een reeks van 6 digitale opdrachten onder de naam Pixelpeople

De spelregels: Één opdracht duurt 2 weken. De opdracht begint op donderdag en eindigt woensdagavond 20.00 uur. Per opdracht mag je maximaal 3 likes per persoon geven. Foto’s insturen is onbeperkt. Tip: Geef je likes pas aan het eind van de opdracht b.v. in de laatste 2 dagen. Hiermee voorkom je dat alleen de eerste inzenders likes krijgen en dat je voor de latere inzenders geen likes meer hebt. De foto die de meeste likes heeft gekregen krijgt een speciaal plaatsje op de portfolio pagina van de website.

Kijk in de agenda voor de actuele opdracht…

De Doe-commissie

Citytrip Arnhem

Citytrip Arnhem gaat niet door

1024 683 Petra Renders

Beste clubleden, de DOE- commissie heeft besloten om ook de citytrip naar Arnhem niet door te laten gaan. Naar onze mening moet eerst de corona onder controle zijn voordat wij iets met een grote groep gaan organiseren. Wel willen we jullie laten weten dat we aan het brainstormen zijn om een invulling aan de clubavonden te geven die coronaproof is. We laten het jullie zo snel mogelijk weten wanneer we daar een veilige modus voor bedacht hebben. Mochten jullie zelf hier ook ideeen over hebben, laat het ons dan alsjeblieft weten. We missen deze clubavonden namelijk best wel.

CORONAOPDRACHT 6 Water

Foto’s bespreken met een twist, Opdracht 6 thema water

1024 576 Doortje Vervoordeldonk

Opdracht 6, Thema: Water

Opdracht 6 heeft als thema WATER. Tijdens dit mooie, warme voorjaar een passend onderwerp dachten wij, als doe-commisie. Water komt veel en bijna overal voor. Zelfs in ‘n glaasje bier. Maar we zien graag water in haar puurste vorm. Op de foto zal dus water te zien moeten zijn.
Gelukkig is water in Nederland overal en altijd aanwezig.

Dit is de laatste opdracht voor de zomervakantie. De opdracht loopt tot 30 juni.

Veel succes!

De opdracht duurt van 14 met t/m 30 juni.

Maximaal 2 foto’s per persoon
Maximaal 5 like’s per persoon
 
 
Veel succes!

Voor het overzicht, kijk hier

Groetjes namens de doe-commissie,

Doortje

CORONAOPDRACHT 5

Resultaten opdracht 5, thema kleur, fotobespreking met een twist

1024 683 Doortje Vervoordeldonk
Dag beste mensen, een terugblik op opdracht 5

Het thema kleur heeft een diversiteit van foto’s opgeleverd. Van kleur in huis, in de natuur tot in een bushokje.

Iedereen weer bedankt voor jullie bijdrage!

Er zijn 2 foto’s met de meeste 6 likes. Dit zijn de foto’s van Wil en van Frits.

Heren, gefeliciteerd met jullie prachtige kleurrijke inzendingen!

 
 
Iedereen bedankt voor deelname en inzet!

 

 

 
 
 
CORONAOPDRACHT 5
CORONAOPDRACHT 5
Jouw foto In the picture?

Jouw foto In the picture?

1024 683 Webmaster

Deze foto is van Heleen Lauwers-Hurkens, ingezonden bij het thema Beweging, Corona opdracht 4.

Nieuw bij de fotobond!

Fotobond In the picture is nieuw en voor alle leden. Fotobond in the picture zet foto’s van leden wekelijks ‘in de etalage’. Het is geen wedstrijd, maar een manier om kennis te nemen van inspirerende of verrassende beelden. Bij toerbeurt zorgt steeds een andere curator voor de beeldredactie aan de hand van een door diezelfde curator vastgesteld uitgangspunt. Foto’s digitaal tonen aan elkaar, doen wij sinds de Coronacrisis ook al. Wij hebben dat genoemd Fotobespreken met een twist, zie de speciale button Naar opdracht op de home pagina onder Huidige activiteit.
Het gekozen thema bij Fotobond In the picture wordt per week aangekondigd zodat leden kunnen inzenden. De foto hoeft niet nieuw te zijn, als hij maar past in het thema van de week.

Jouw foto In the picture?
CORONAOPDRACHT 5

Foto’s bespreken met een twist, Opdracht 5 thema Kleur

1024 683 Doortje Vervoordeldonk

Opdracht 5, Thema: Kleur

Maak een foto waarin jij jouw beleving van kleur laat zien.

Het mag er vanaf spatten, het mag subtiel als er maar kleur in zit.

De opdracht duurt van 30 met t/m 13 juni.

Maximaal 2 foto’s per persoon
Maximaal 5 like’s per persoon
 
 
Veel succes!

Voor het overzicht, kijk hier

Groetjes namens de doe-commissie,

Doortje