Citytrip Antwerpen

antwerpen
1024 682 Alphons de Visscher

Zaterdag 13 mei, 08.30 uur in de ochtend. Op de parkeerplaats van een hotel in Asten verzamelt een groep fotografen zich voor de fototrip naar Antwerpen. 

Na een rondrit door de Belgische Kempen met Henk als gids komen we aan bij het station van Lommel. Na wat gerommel en gestommel lukt het uiteindelijk toch om acht kaartjes voor de trein naar Antwerpen te kopen uit de automaat.
In de trein eten we allemaal een banaan als begin van de dag (advies van Anita). Henk voelt zich even niet zo goed maar dat gaat snel weer over zodat we gezond en gesterkt aankomen op het Centraal Station van Antwerpen. Een markant gebouw met veel historie dat er direct al om schreeuwt de camera’s uit de tassen te halen. 
Toeristenkaartje met informatie en plattegrond worden gehaald en de groep splitst zich. Ieder gaat zijn eigen weg; alleen of in kleine of wat grotere groep. Allemaal op zoek naar het mooiste plaatje van de dag. En ook allemaal met de afspraak op zak dat we om 13.00 uur weer verzamelen op de Groenplaats om daar gezamenlijk te lunchen bij Foordmarket Mercado.
Bij Mercado bleek het echter zo druk, warm en benauwd te zijn dat we unaniem besloten naar een andere locatie uit te wijken. Gelukkig hoef je in de metropool dan niet lang te zoeken en kwamen op een gezellig terras terecht.
Na de lunch ging de hele groep weer op weg en meestal in andere samenstellingen dan in de ochtend. Vele foto’s zijn weer gemaakt van gebouwen, situaties, gebeurtenissen en mensen.

Met een stevige pint op een terras en authenieke Belgische frieten zijn we in de vroege avond met de trein weer vertrokken richting Lommel.
In de trein kwamen de verhalen van de dag naar boven en werd de onvermijdelijke groepsfoto gemaakt. Op het station van Lommel neemt de groep afscheid van elkaar en van een mooie dag die, volgens velen, een herhaling waard is.

Citytrip Antwerpen