Citytrip Utrecht op een mooie zaterdag in juni

WhatsApp Image 2019-06-15 at 23.07.13
1024 575 Alphons de Visscher

Het was niet echt vroeg. Misschien wel voor een zaterdagochtend?
Dertien leden van de Fotokring verzamelden zich op het station in Helmond. Nadatde treinkaartjes waren uitgedeeld en de laatste instructies waren gegeven ging het met de Intercity van 09.01 uur richting Utrecht. Een directe reis van iets meer dan een uur.


In Utrecht aangekomen voegt Henk zich bij de groep en zoeken we eerst maar eens een gelegenheid voor de broodnodige kop koffie om de dag mee te starten. Meteen ook een mooie gelegenheid om de groepsfoto als herinnering aan de dag te maken. Niet alleen omdat de groep nog helemaal bij elkaar was maar ook het etablissement leende zich er uitstekend voor. Tijdens de koffie maken we de afspraak voor de lunch: 12.30 uur bij St. Jozef op de Mariaplaats. (Ja, echt waar)


Er ontstaan spontaan groepjes die elk hun eigen weg gaan en de grote stad gaan verkennen. Moderne nieuwbouw met strakke architectuur wisselt oude wel of niet gerestaureerde pandjes aan de grachten af. Overal beweging en overal mensen. Onderwerpen te over dus om te fotograferen en te bekijken.

Op het afgesproken tijdstip verzamelt de hele groep zich bij St. Jozef om daar een eenvoudige doch voedzame lunch te nuttigen en die te vergezellen van een biertje of een glaasje wijn. Tijdens de lunch worden al veel ervaringen uitgewisseld en onderling tips gedeeld voor het tweede deel van de dag. Dat de lunch met veel gezelligheid gepaard ging zal wel duidelijk zijn. Het waren immers de leden van de fotokring die aan tafel zaten.

Na de lunch gingen de groepjes weer op pad en nu in andere samenstelling die ook geheel spontaan ontstonden. Overal in het centrum van de stad hadden zich inmiddels straatartiesten opgesteld variërend van een street jazzband tot muzikale koordansers boven de grachten. Dankbare onderwerpen om te fotograferen en natuurlijk ook het publiek er omheen.

Tijdens de lunch is afgesproken dat we om ca. 16.00 uur een afsluitende borrel zouden nuttigen bij “De Winkel van Sinkel”. In de binnentuin werden een aantal tafels aangeschoven en de drank kwam op tafel.Uiteindelijk heeft de groep op het station afscheid genomen van Henk en zijn ze met de trein weer richting Brabant vertrokken om zo rond kwart voor acht op het station van Helmond aan te komen. De plek waar de groep zo’n elf uur eerder was vertrokken.

We kunnen terugkijken op een gezellige en geslaagde dag. Zeker weer een herhaling voor volgend jaar maar dan uiteraard weer naar een andere stad in binnen- of buitenland. De foto’s van deze dag zullen de komende bespreekavonden ongetwijfeld voorbij komen.

Author

Alphons de Visscher

Lid sinds 2011

All stories by: Alphons de Visscher
2 comments
  • Mathy Heijmans

    Leuk verhaal Alphons! Het is gezellig geweest, dat zie je af aan deze foto, maar ook aan de foto’s die gisteren al voorbij kwamen via de WhatsApp zie hieronder. Jullie hadden volgens mij ook mooi weer en Utrecht is altijd goed voor leuke foto’s. Straatfotografie, architectuur, stadsgezichten of mensen. Het is er allemaal. In Utrecht is veel te zien en dus te fotograferen. Ben benieuwd naar de resultaten! Lekker bezig geweest met fotograferen, dat moet een mooie dag geweest zijn. Jammer dat ik er niet bij was. Keuzes.

    De groepsfoto zo achter die lange robuuste tafel! Mooi hoor! Een foto opgebouwd in enkele ‘lagen’. In elke laag zijn wel leuke dingen te zien. De herhaling van de lampen aan de bovenkant van de foto, de verschillende kleuren, in het licht maar ook in de kleding. Het warme licht van de lampen met het blauw van buiten en binnen. Mooi in evenwicht. Stralende opgewekte gezichten. Ze hebben er zin in. En dan het rood mooi in het midden, iets op de achtergrond maar wel aanwezig. Ik bedoel hier coca cola flesjes natuurlijk (:-). Jullie staan en zitten mooi verdeeld achter de tafel, aangevuld met enkele fotocamera’s op de voorgrond. De camera’s maken het verhaal. Joop drinkt zijn koffie nog op en de warme thee heeft even geen eigenaar. Jo heeft de fototas al om. Hij wil aan de slag. Jo het langste lid van Beeldhoek, heeft zo’n dag al vaker meegemaakt. De foto maakt duidelijk dat hier een fotokring met gezellige mensen op pad is! Topfoto! Bewaren.

Comments are closed.