Joop van Doorn

De foto’s die hier naast worden getoond betreft een aantal leuke creatieve portretten van de fotograaf. Het zou mooi zijn als de leden elkaar portretteren op een bijzondere manier.

 

Hier komt een beschrijving van de fotograaf van dit portfolio met hieronder een knop naar de door hem of haar persoonlijk gemaakte blog berichten. Elke fotograaf wordt bij deze door de webbeheerder uitgenodigd om iets te schrijven over zijn of haar passie. Het is bedoeld als visitekaartje voor jezelf maar ook voor fotokring Beeldhoek. Hoe mooi is het niet dat je juist op deze plek jouw mooiste foto’s laat zien?

Wie is deze fotograaf? Waarom fotografeert deze fotograaf? Wat zet hij of zij het meest op de plaat en waarom juist dat? Waar heb je het meeste plezier van? Wat geeft voldoening? Hebben de foto’s altijd een speciale bedoeling? Wat is de boodschap?

Hoe pakt hij of zei het fotograferen aan? Wat doe je met je foto’s? Wat voor soort werk zou je het liefste maken? Waar kunnen we nog meer van je werk zien? Ideeën nodig voor je persoonlijk verhaal, kijk hier.

Benieuwd naar mijn activiteiten op het gebied van fotograferen? Wilt u mijn ontwikkeling zien of een rode draad in mijn fotograferen? Kijk dan ook naar mijn berichten. Vaak worden mijn berichten vergezeld van foto’s.

 

VAN DE WEBBEHEERDER:

Het is de wens van veel kringleden dat ze een persoonlijke pagina binnen de website hebben maar ook hun eigen foto’s kunnen plaatsen. Dat kan op twee manieren. Via de webbeheerder die de foto’s plaatst, of via een externe link.

Als de webbeheerder de foto’s voor u plaatst, dan dient u 16, 12 of 9 foto’s zonder kader aan te leveren in sRGB. Het heeft de voorkeur dat alle foto’s dezelfde (LxB) verhouding hebben en in landscape (dus niet portrait) staan. Dit geeft het meeste rust en de beste uitstraling. Zie het portfolio van Mathy Heijmans. Wil je dat niet of kun je daar niet aan voldoen, dan kiezen we voor een andere vorm, bijvoorbeeld het gallery type: Masonry zie hieronder.

Wil je met een externe link gaan werken zodat je zelf gemakkelijk de inhoud frequent kunt wisselen, zou je kunnen gaan werken met google, instagram of bijvoorbeeld Lightroom in the cloud. Je maakt binnen het gekozen medium een album aan. Die geef je een duidelijke naam. Je zet er de foto’s in waar je trots op bent. Je klikt op het delen symbool, kopieert de link en die mail je aan de webbeheerder.

Het al wat oudere werk van Joop…