Spreekwoord of ...

gezegde ...

Beste Beeldhoekers,

Wat leven we in een bizarre tijd! Corona heeft ons dagelijks leven op z’n kop gezet. Lastig hoor maar bedenk dat je gezondheid het allerbelangrijkste is, en dat je, zolang je dat hebt, je jezelf gelukkig mag prijzen. Er gebeuren nare dingen maar tegelijk ook hele mooi dingen. Mensen helpen elkaar, tonen bijzondere initiatieven en maken zelfs nieuwe contacten. Net als zoveel mensen mis jij waarschijnlijk ook je structuur, je routine. Mis je het sporten, het uitje naar theater, restaurant, kaarten met je vrienden, enz. En natuurlijk niet te vergeten onze 2 wekelijke fotoclubavond!

Voor onze leden die graag actief blijven fotograferen hebben we een (digitale) activiteit opgezet:

 

Fotobespreken met een twist!

De komende tijd gaan we binnen bepaalde thema’s fotograferen.

Elke 2 weken vanaf nu komt er een nieuw thema op de FotoCorona pagina van onze website te staan. We gaan je dus uitdagen! We blijven dit doen tot het einde van de door Corona opgelegde ‘sociale dieet’ fase. Via de app-groep Beeldhoek leden zal ieder maal een link naar de (vernieuwde) pagina en het bericht over het nieuwe thema worden gedeeld. De foto’s worden voor het geven van commentaar (de opmerkingen opbouwend en liefst in lijn van het fotobespreken) geplaatst in een besloten google omgeving. De foto’s met de beste waardering zullen op enig moment op een openbaar gedeelte van de website geplaatst worden.

We gaan er van uit dat er veel mensen meedoen. De enige voorwaarde is dat je een googleaccount hebt (of alsnog hiervoor aanmaakt, het is gratis), dan kunnen we meteen zien wie welk commentaar bij welke foto heeft geplaatst. Het plaatsen van een opmerking doe je rechtsonder in het google foto scherm. De link staat onder het zwarte blokje.

  • Liken, doe je door te klikken op het hartje.
  • Per thema mag je maar 5 foto’s liken! Dus ben spaarzaam.
  • Druk je rechtsboven in het scherm op de i zie je de metagegevens van de foto

Opdracht 1 (zaterdag 21 maart t/m zaterdag 4 april)

Maak een foto die weergeeft welke impact het Coronavirus heeft op jouw woon/werk/leefomgeving.

Opdracht 2 (woensdag 8 april t/m donderdag 30 april)

“April doet wat hij wil”  Beeld via jouw foto een spreekwoord of gezegde uit. 

Upload deze (één of twee foto’s) met behulp van de link hieronder (gebruik hiervoor hel linker pictogram met het [+] plusje. Zorg dat je met jouw gmail account ingelogd bent:

  • Deel deze link s.v.p. niet verder, dan blijft het ‘besloten’ binnen de Fotokring.
  • Ga de foto ‘online’ niet bewerken als de foto niet van jou is.

De foto’s met de meeste hartjes (dus het meest geliked) zullen op de website van Fotokring Beeldhoek een mooi plekje krijgen.

Heel veel succes met deze opdracht. Wij zijn benieuwd!

 

Groetjes namens de doe-commissie

Frits, Petra, René, Sharon en Doortje

FotoCorona