Pixelpeople

Doe-opdrachten

Opdracht 15: Nederland in volle glorie

Thema: Nederland in volle glorie

In het kader van de opdracht 15 van Pixelpeople het thema: Nederland in volle glorie”. Hoe zie jij ons kikkerlandje? Wat valt je op, vind je mooi, wil je anderen laten zien? We hopen weer op jullie enthousiaste deelname. Je kunt je foto’s op de website van de Beeldhoek geplaatst krijgen via deze link.

Naar het album van opdracht 15

De door onze leden gekozen winnende foto...

Opdracht 15: Nederland in volle glorie

Thema: Humor

In het kader van de opdracht 14 van Pixelpeople het thema: Humor We hopen weer op jullie enthousiaste deelname. Je kunt je foto’s op de website van de Beeldhoek geplaatst krijgen via deze link.

Naar het album van opdracht 14

De door onze leden gekozen winnende foto...

Opdracht 15: Nederland in volle glorie

Thema: Hollandse Luchten

In het kader van de opdracht 13 van Pixelpeople: Welke luchten of wolken zijn er? We hopen weer op jullie enthousiaste deelname. Je kunt je foto’s op de website van de Beeldhoek geplaatst krijgen via deze link.

Naar het album van opdracht 13

De door onze leden gekozen winnende foto...

Pixel People

Thema: Foodfotografie

Vanaf vandaag tot 22 mei loopt opdracht 12 met als onderwerp : “Foodfotografie”. We hopen weer op jullie enthousiaste deelname. Je kunt je foto’s op de website van de Beeldhoek geplaatst krijgen via deze link.

Naar het album van opdracht 12

De door onze leden gekozen winnende foto...

Pixel People

Thema: Architectuurfotografie

Vanaf vandaag tot 28 april loopt opdracht 10 met als onderwerp : “Architectuurfoto”. We hopen weer op jullie enthousiaste deelname. Je kunt je foto’s op de website van de Beeldhoek geplaatst krijgen via deze link.

Naar het album van opdracht 11

De door onze leden gekozen winnende foto...

Pixel People

Thema: Portretfoto met toestemming

Vanaf vandaag tot 14 april loopt opdracht 10 met als onderwerp : “Portretfoto met toestemming”. We hopen weer op jullie enthousiaste deelname. Je kunt je foto’s op de website van de Beeldhoek geplaatst krijgen via deze link.

Naar het album van opdracht 10

De door onze leden gekozen winnende foto's:

Pixel People

Thema: Ontluikende lente

Vanaf vandaag tot 30 maart loopt opdracht 9 met als onderwerp : “Ontluikende lente”. We hopen weer op jullie enthousiaste deelname. Je kunt je foto’s op de website van de Beeldhoek geplaatst krijgen via deze link.

Naar het album van opdracht 9

De door onze leden gekozen winnende foto:

Pixel People

Thema: Plastic zakje, petfles of..

Vanaf vandaag tot 17 maart loopt opdracht 8 met als onderwerp : “Petfles, plastic zakje of..”. We hopen weer op jullie enthousiaste deelname. Je kunt je foto’s op de website van de Beeldhoek geplaatst krijgen via deze link.

Naar het album van opdracht 8

De door onze leden gekozen winnende foto's:

Pixel People

Thema: Dynamische foto met lange sluitertijd

Deze foto opdracht gaat over het maken van een dynamische foto met gebruik van een lange sluiter. Denk bijvoorbeeld aan lichtstrepen, cirkels of een bewegend mens, dier of plant.

Naar het album van opdracht 7

De door onze leden gekozen winnende foto:

Pixel People

Thema: Non verbale communicatie

Non-verbale communicatie. Met non-verbale communicatie bedoelt men elke vorm van uitwisseling van boodschappen tussen mensen of levende wezens via niet-talige signalen of tekens: `zonder woorden`.

Maak een foto die een vorm van non-verbale communicatie uitbeeldt. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld: uiterlijk; kleding; kleur; lichaamshouding; praten met handen en voeten; van je gezicht aflezen; de ogen zijn de spiegel van de ziel, etc.

Naar het album van opdracht 6

De door onze leden gekozen winnende foto:

Pixel People

Thema: Creatieve macrofotografie, minifiguren in de grote wereld. 

In de wereld van de miniatuurfotografie draait het om het fotograferen van scenes en taferelen, waarbinnen kleine schaalmodellen van piepkleine mensen, dieren en andere objecten een hoofdrol spelen. Soms zijn zulke scenes verpakt in humor, soms bootsen ze een bekend tafereel na. Maak gebruik van alledaagse dingen. Met gebruiksvoorwerpen die we dag in en uit gebruiken kun je gewelde scenes bouwen. Zoek je inspiratie kijk dan eens op Pinterest, Google of zoek specifiek op miniatuurpoppetjes fotograferen.   

Naar het album van opdracht 5

De door onze leden gekozen winnende foto:

Pixel People

Thema: Sintekerst

Periode van uitvoering: 10 december tot en met 23 december

Het woord zegt het al: alles wat voor jou de feestdagen symboliseert, van Sint tot Kerst, vragen we je vast te leggen en met ons te delen tijdens deze vierde opdracht. Of je nu geniet van deze dagen of juist helemaal niet; wij willen graag zien wat de feestmaand voor jou betekent.  

Naar het album van opdracht 4

De door onze leden gekozen winnende foto:

Pixel People

Thema: Verlangen

“soms verlang ik gewoon naar  iemand die mij vastpakt en zegt: “het komt allemaal wel goed. Hier heb je 2 flessen wijn, een chocoladereep en 5 miljoen euro”. 

Herken jij dat ook: verlangen naar de zon voelen op je huid, het proeven van een goed glas wijn, het horen van je favoriete muziek, het ruiken van de natuur of het zien van een mooi beeld? 

Je zintuigen maken je bewust waarnaar jij verlangt. Deze opdracht gaat over het visueel maken van je verlangen. Waar verlang jij naar? Verlang jij naar die 5 miljoen euro, naar een wereldreis, zwemmen in de zee, ontbijt op bed, naar een huisdier dat niet kan komen omdat een huisgenoot allergisch is, een talent dat je nooit zult hebben, een persoon die je heel graag eens zou ontmoeten, een bijzondere sigaar, je pensioen? 

Je foto laat jouw verhaal zien. In een shot maak je anderen duidelijk waarnaar jouw verlangen uitgaat. 

Naar het album van opdracht 3

De door onze leden gekozen winnende foto:

Pixelpeople 2e digitale opdracht

Thema: Omgekeerde wereld 

Werken vanuit vaste camera-instelling waardoor je gedwongen wordt de juiste omstandigheden te zoeken.  Normaal gezien kies je eerst je onderwerp en daarna de diafragma voorkeuze, sluitertijd en iso- waarde. Opdracht 2 luidt echter: Stel eerst je diafragma, sluitertijd en iso- waarde in en ga hiermee op zoek naar een onderwerp/ omstandigheid wat daarmee goed overeenkomt. 

Ga uit van de volgende camera-instellingen: 

Diafragma: 2.8 

Sluitertijd: 1/60 

ISO: 400 

De door onze leden gekozen winnende foto:

Pixelpeople 2e digitale opdracht

Thema: klein kijken

‘Het grote heeft de neiging om te schreeuwen om aandacht, het kleine fluistert’. Zo maar een quote die het thema ‘Klein kijken’ kan verwoorden en wat ‘Klein kijken’ betekent. ‘Klein kijken’ wat is dat nu? ‘Klein kijken’ is niet een concreet thema zoals water of vuur, aarde of lucht. ‘Klein kijken’ komt uit de wereld van de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap en heeft te maken om kleine subtiele signalen op te pikken en tevreden zijn met kleine stappen. Geen grootse doelen, juist het kleine en fijne. In de huidige snelle moderne samenleving wordt al snel naar het grote geheel gekeken of enkel het resultaat en missen we het kleine alledaagse, dat wat niet snel op ons netvlies komt. Daar kijken we overheen, wordt niet gezien of gehoord.  

Je kunt ‘Klein kijken’ vertalen in een foto door op een andere wijze naar je omgeving te kijken, naar de details die meer zeggingskracht over het geheel zeggen dan een totaal plaatje. Je kunt een foto maken van een sportauto, maar de uitlaat, het motorblok of de remklauwen kunnen dat ook laten zien. Het afzien tijdens een sportprestatie kun je vertellen middels een foto van een atleet die over de horde springt, maar mogelijk ook van de voet die op de grond terecht komt. Plezier kun je afzien aan een brede schaterlach, maar ook aan stralende pretogen. 

De door onze leden gekozen winnende foto: