Portretfotografie

Fotokring Beeldhoek

Donderdag, 7 november 2019 in de Grutter

Doe-avond :

Portretfotografie

 

Portretfotografie in de Grutter

Door Alphons wordt namens de doe-commissie de introductie verzorgd . Uitleg over de avond. Welke installaties hebben we? Hoe pakken we het aan? Wat zijn de mogelijkheden? Wie gaat waar en met wie aan de slag?

Portretfotografie in de Grutter

Portretfotografie is iets wat mensen niet vaak laten doen. Wat is het en waarom maak je een portretfoto?

Wat is portretfotografie?

Portretfotografie is het fotograferen van mensen. De foto laat iets zien over de persoon zelf, zowel geposeerd als niet geposeerd. Je zet iemand zijn leven stil voor een klein moment, dit is één van de redenen waarom het belangrijk is om de juiste portretfotograaf in de arm te nemen.

Iedereen kan wel een foto van je maken, maar een goede fotograaf weet met portretfotografie als het ware jouw persoonlijkheid vast te leggen wanneer hij of zij de foto maakt. Op goede portretfoto’s is meteen te zien wie jij bent.

Waarom een portretfoto?

Er zijn veel verschillende redenen om een portretfoto te laten maken. Bijvoorbeeld wanneer je een zakelijke foto voor op je website nodig hebt, een portretfoto voor achter op een boek wilt gebruiken, of op LinkedIn een profielfoto uploaden waarin jij laat zien wie je bent en wat je doet.

Daarnaast is portretfotografie een goede manier om je passie te delen met anderen. Maar een portret kan natuurlijk ook dienen als een mooi cadeau voor je ouders, grootouders, een ander familielid of om zelf te houden!

Modellen en visagie

Alphons, Petra en Sharon hebben modellen meegebracht. W!ll wil deze avond model zijn en de visagie werd verzorgd door Doortje. Top!

 

Eerst even ontspannen!

 

IMG-20191113-WA0020-01

 

De modellen, dochter van Sharon en vriendinnen, moesten onder het genot van een drankje even wachten..

Hoe gezellig kan het zijn! Mooie herinneringen.

 

Hieronder de verschillende resultaten:

De bijdragen zijn tot nu toe van Mathy en Sharon…

 

Portretfotografie

Inspiratie nodig, kijk eens op pinterest, zoek op portretfotografie.

Leave a Reply