Alphons de Visscher

Lid van de fotokring sinds 2011

Fotograferen!

Ik doe het al zo lang als ik me kan heugen. Van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in beelden en het vastleggen van beelden.

 

Ik prijs me gelukkig dat ik het analoge fototijdperk heb meegemaakt. Daardoor heb ik leren kijken en geleerd dingen en situaties te zien. Je moest immers voorzichtig omspringen met de kostbare fotorolletjes. In die analoge tijd heb ik ook geleerd zelf films te ontwikkelen en af te drukken. En uiteraard ga je daarmee dan experimenteren wat weer tot verrassende resultaten leidde. Dat experimenteren doe ik nog steeds graag. Niet meer in de donkere kamer maar nu met licht en kleuren in mijn foto’s.

In de voorbije jaren heb ik een voorkeur ontwikkeld voor het fotograferen van mensen. Mensen in al hun verschijningsvormen en in allerlei situaties. Soms alleen of in kleinere of grotere groepen. Soms spontaan, soms voorop gezette scènes. Soms buiten in een passende omgeving, soms binnen in mijn eigen huiskamerstudio.

Mijn portfolio is een bloemlezing van deze vorm van fotografie. Naast mensen mag ik ook graag vanuit de lucht fotograferen. Met enkele vliegmaten maak ik regelmatig trips door Europa in een sportvliegtuig. De ideale omstandigheid om luchtfoto’s te kunnen maken.

Binnen de Fotokring heb ik mij bezig gehouden met de Doe-commissie. Elke maand organiseert deze commissie een activiteit op het gebied van fotografie. Variërend van fototrips naar een interessante stad tot fotografiecafés op onze thuisbasis in Asten.

Nu ik in januari 2020 het voorzitterschap van de Fotokring heb aangenomen, laat ik de organisatie van de doe-avonden graag over aan een bekwaam team van andere leden.

Benieuwd naar mijn activiteiten op het gebied van fotograferen? Wilt u mijn ontwikkeling zien of een rode draad in mijn fotograferen? Kijk dan ook naar mijn berichten. Vaak worden mijn berichten vergezeld van foto’s.

 

Klik hier of op het pictogram voor het portfolio van Alphons. Het portfolio zal geopend worden in een apart tabblad van uw browser.