de Fotobespreekavond (update)

de Fotobespreekavond (update)
1024 768 Mathy Heijmans

AANTAL IN TE ZENDEN FOTO’S

Als je zeker wil zijn, dat een foto wordt besproken, zend dan één foto in. Afhankelijk van het aanbod kunnen soms twee foto’s besproken worden, maar zeker is dat niet. Dat er twee foto’s van één maker op één avond worden besproken komt steeds minder vaak voor. Dit komt door het huidige ledenaantal. Met 30 leden is 30 foto’s dus het maximum. Uit ervaring weten we dat het ideaal aantal te bespreken foto’s 20 is. Meer foto’s inzenden mag, het is natuurlijk fijn dat, als er wat minder mensen zijn, er toch voldoende aanbod is.  Soms heb je dus geluk en worden er twee foto’s van jou besproken.

 

ZEKER ZIJN VAN HET BESPREKEN

Sinds mei 2019 hebben we de mogelijkheid om foto’s van de Fotobespreekavonden, thuis op ons gemak nog eens terug te zien. Foto’s die ingestuurd worden, worden kort na de bespreekavond zichtbaar gemaakt via de website. Hierdoor bestaat de kans dat jouw tweede, niet besproken foto zichtbaar wordt. Wil je dit voorkomen, beperk je dan tot één foto.

 

MOMENT VAN INZENDEN

In de agenda kun je zien wanneer de fotobespreekavonden zijn ingepland en wie de inleider is. Een week voorafgaand aan de fotobespreekavond kun je maximaal twee foto’s insturen naar het e-mailadres fotobespreken.beeldhoek@gmail.com. Doe dit s.v.p. niet eerder, anders verliezen we het overzicht en de actualiteit.  Wil je dat een foto de volgende keer besproken wordt, moet je hem opnieuw inzenden. Het is een goed gebruik dat door de inleider een herinneringsmailtje naar alle leden wordt gestuurd. Voor het inzenden ben je natuurlijk niet afhankelijk van dit mailtje 😊.

 

WIJZE VAN INZENDEN:

Geef aan, welke foto zeker besproken moet worden. Welke foto is jouw eerste keus?  Welke 2e keus? Verwerk liefst je naam of initialen in de bestandsnaam. Dat is gemakkelijk bij het ordenen, het terugzoeken en het identificeren van de makers. Foto’s kunnen als bijlage bij de mail, maar ook via wetransfer.com aangeboden worden. Zorg voor voldoende resolutie. Als een foto 3840 (originele) pixels op de lange zijde heeft, is het uitstekend (4K schermen), meer liever niet. Als de lange zijde beneden de 1000 pixels zit, is het bestand voor de huidige schermen eigenlijk te mager.

 

VOORBEREIDING FOTOBESPREEKAVOND, ONTVANGSTBEVESTIGING

De inleider van de fotobespreekavond leest de mailbox uit en gaat zich aan de hand van het ingezonden werk voorbereiden op de avond. Hij of zij stuurt een mailtje, dat de foto in goede ‘orde’ ontvangen is. Dat doen inleiders omdat in het verleden het inzenden wel eens fout gegaan is.

 

OPSLAG EN TOEGANKELIJKHEID VAN DE FOTO’S 

Foto’s die door leden worden gezonden naar het e-mailadres fotobespreken.beeldhoek@gmail.com, worden opgeslagen bij google. Direct na de fotobespreekavond, worden de foto’s, door de webbeheerder via de site, met een link (icoon) toegankelijk gemaakt. Foto’s van Fotobespreekavonden uit het verleden kun je hier vinden. Houdt er dus rekening mee dat eenmaal ingezonden foto’s voor het publiek te zien zullen zijn.

 

FOTO’S BEOORDELEN EN OPMERKINGEN BIJ EEN FOTO PLAATSEN

Als je inlogt met je eigen google account, kun je (op naam) opmerkingen plaatsen bij de ingezonden foto’s.

 

 

Author

Mathy Heijmans

Lid sinds 1 mei 1992

All stories by: Mathy Heijmans
1 comment

Leave a Reply