Reportage maken

271750451_10217431331453523_6404360441136226809_n-05b00fbf
1080 492 Alphons de Visscher

In het kader van de opdracht voor een fotoserie of fotoreportage ben ik afgelopen weekend afgereisd naar Doel Beveren in België.
Het dorp ligt onder de rook van de Antwerpse haven en van de kerncentrale van Doel.

Jaren geleden is Doel ontruimd om plaats te maken voor de uitbreiding van de haven. Op de plaats waar het dorp ligt zou een nieuw dok gegraven gaan worden. Niet alle bewoners gaven zich zonder slag of stoot gewonnen en ook nu nog wordt het dorp bewoond door zo’n honderdvijftig mensen en een veelvoud aan zwerfkatten.
De plannen voor de uitbreiding van de haven zijn nooit uitgevoerd maar de verordening dat Doel niet opnieuw bewoond mag gaan worden is wel in stand gebleven. 

De leegstaande huizen, winkels en andere gebouwen zijn inmiddels allemaal dichtgetimmerd en ten prooi gevallen aan graffitivandalen en amateurslopers.

Het enige wat min of meer ongeschonden in tact is gebleven is de lokale kerk en de bijbehorende begraafplaats.

Ik heb enkele uren door Doel rondgezworven en de mist en motregen hebben bijgedragen aan de desolate sfeer van het dorp.
Het is wel een rare gewaarwording dat in deze depressieve omgeving op gezette tijden de kerkklokken van zich laten horen.

Van de foto’s die ik heb gemaakt ga ik proberen een mooie reportage in elkaar te zetten. Even geduld nog voor het volledige beeldverhaal.

Reportage maken

Reportage maken 

Reportage maken