Stadstrip Rotterdam

150 150 Alphons de Visscher

Zaterdag 9 april was het vroeg dag voor dertien leden van de Fotokring. Al om kwart voor tien stapte het bonte gezelschap in Rotterdam uit de trein voor een stadstrip door deze havenstad. Nadat de RET-dagkaarten waren uitgereikt gingen de leden individueel of in kleine groepjes de stad in, op zoek naar mooie en bijzondere plaatjes.

Hans heeft in zijn eentje Katendrecht bezocht, een kleine groep is met de tram naar de Van Nelle fabriek gegaan en anderen hebben zich vermaakt in het centrum en op de wekelijkse markt. Twee van onze leden hebben op deze markt een nieuw vorm van fotografie bedacht: Buikfotografie!

Na de gezamenlijke lunch in de Markthal ging ieder weer zijns weegs. Wederom op zoek naar bijzondere beelden.

Om vier uur hebben wij ons opnieuw verzameld en nu aan de voet van de Erasmusbrug voor een rondvaart door de Rotterdamse haven.Maar eerst tijd voor een biertje op het nabij gelegen terras. Hier was tijd en gelegenheid om de onvermijdelijke groepsfoto te maken.

Teruggekeerd en uitgewaaid van al het moois wat de haven te bieden heeft heeft de groep zich per tram naar het centraal station laten vervoeren. Enkele mensen hebben hier al afscheid genomen van de groep en zijn weer richting thuisbasis gegaan.
De rest heeft, op advies van Ted, een eenvoudige doch voedzame maaltijd genuttigd bij VaPiano. (Goeie tip Ted!).

Rond negen uur kwam er op de perrons van Helmond en Deurne een einde aan deze stadstrip en konden we terugkijken op een geslaagde dag. Niet in het minst doordat de weergoden ons gunstig gezind waren.

Wat  wordt onze volgende bestemming?

A43X6728

Foto door Rob Fritsen.