Macrofotografie in de kluis

Macrofotografie in de kluis
1080 720 Doortje Vervoordeldonk

Beste leden,

Donderdagavond 22 september staat in het teken van Macrofotografie. Macrofotografie is het fotograferen op korte tot zeer korte afstand van onderdelen van mensen, dieren, planten of voorwerpen, met de bedoeling ze zo groot mogelijk af te beelden, zodat details zichtbaar worden die met het blote oog moeilijk of niet waarneembaar zijn.

Wat neem je mee:

  • Camera met geschikte lens voor Macro of dichtbij fotografie
  • Statief, (bureau)lampje of andere lichtbron(nen)
  • Kleine voorwerpen/onderwerp(en) om te fotograferen.

Je onderwerp kan van alles zijn. Bedenk wat je wilt vertellen met jouw foto; wil je de insectenwereld van dichtbij laten zien, bloemen en planten? Of ga je voor abstract? Ga je naar buiten (houd de weersvoorspelling in de gaten) of gebruik je wat je ziet binnen De Kluis? De mogelijkheden zijn eindeloos. We zorgen voor voldoende werkplekken. 

Na onze inspanningen willen we elkaars werk natuurlijk graag zien. Zet je foto’s daarom in een apart mapje zodat het binnenhalen van je foto niet te veel tijd gaat kosten. Ben op tijd zodat we ‘n uurtje hebben om te fotograferen. Wil je wat eerder komen, wij zorgen dat deur open is zodat je je kunt installeren (vanaf half 8).

Tijdens de pauze zetten we de foto’s over naar de laptop en na de pauze bekijken we de resultaten. Dit doen we met een open blik; het zijn immers onbewerkte beelden. Het gaat erom dat we met elkaar met onze hobby bezig zijn.

Macrofotografie in de kluis