Derde helft in de kluis

Derde helft in de kluis
1080 720 Mathy Heijmans

Aan het het eind van de fotoavond, in de ‘derde helft’ is er altijd veel ruimte om met elkaar over onze gezamenlijke hobby te praten. Op enig moment hadden we het over de omstandigheden waaronder de doe-avond in de huidige accommodatie moet plaatsvinden. We kwam tot de conclusie dat die, in dit geval voor Levitatie fotografie, toch niet optimaal zijn. Ook het licht is lastig. Om dit meteen maar eens uit te proberen heb ik spontaan wat foto’s gemaakt van de op dat moment nog aanwezigen. Jullie weten allemaal hoe donker het daar is. Toch vallen de resultaten mij niet tegen. Mijn ervaring is dat je gewoon moet durven te werken met hogere iso’s als dat nodig is. De foto’s vindt je hier.

De foto’s zijn gemaakt bij een ISO van 6400 en een lensopening van 2.8. De sluiter varieerde van 1/8e tot 1/40e. Met de huidige technieken en de ruis reductie tools van photoshop komen we tegenwoordig toch een heel eind.

3 comments
 • Paul Sanders

  Hi Mathy,
  Het licht is inderdaad verre van optimaal en de ruimte is erg beperkt om levetatie foto’s te maken met personen. Maar als we bv Playmobil poppetjes oid hadden meegenomen en wat achtergronden valt er op die manier weer wel iets van te maken. Het gaat er toch om om het een keertje te doen om zo ervaring te krijgen.
  Je foto’s van de derde helft zien er inderdaad goed uit ,op mijn telefoon althans.
  Tot de volgende ronde.
  Gegroet Paul Sanders

 • Harald Harms

  Inderdaad, je moet niet bang zijn om je ISO eens flink op te schroeven als dat nodig is. Zeker de modernere camera’s met hun nieuwere sensors geven verbluffende resultaten. Daarnaast kun je net zoals jij al aangaf, in de bewerking heel veel optimaliseren indien gewenst. Meer ruis mag zover ik het zie nooit een reden zijn om een foto niet te maken.

Comments are closed.