Doe- activiteit Herbertusbossen

Doe-ochtend
800 571 Petra Renders

Doe- activiteit zaterdag 22 oktober 2022 Herbertusbossen  tussen Someren en Heeze.

Omstreeks 9.00 uur, verzamelden we op de parkeerplaats bij de Kapellerput in de Herbertusbossen tussen Someren en Heeze. De ochtend stond in het teken van de mooie herfst. Paddenstoelen, schimmels, spinnenwebben en herfstbladeren in prachtige kleuren.

Vanaf hotel Kapellerput liepen we naar de Somerenseweg en staken daar over naar de Herbertusbossen gelegen ten noorden van de Somerenseweg.

Met een groep van 10 personen en gewapend met statief en camera’s zijn we aan de slag gegaan met het fotograferen van deze mooi herfst. Paddenstoelen waren in grote getale aanwezig evenals mossen en mooie gekleurde herfstbladeren. Korte tijd scheen ook de zon waardoor er een mooi lichtspel tussen al die gekleurde bladeren ontstond. Paddenstoelen fotograferen dient meestal laag bij de grond te gebeuren. Dan is het mooi om te zien dat sommige leden hier goed op voorbereid waren. Bas bijvoorbeeld had een beschermhoes tegen vocht en zand voor zijn camera en een statief welke je in een hele lage stand kon zetten, en Frits had een zak met piepschuimvulling bij om de camera in een stabiele stand op de grond te kunnen zetten. Heel handig, zulke hulpmiddelen.

Na afloop zijn we gezellig koffie gaan drinken in de Kapellerput . Ik hoop de mooie resultaten terug te zien op de fotobespreekavond. Groetjes en fijn weekend ook namens de andere leden van de Doe-commissie,

Petra

Comments are closed.