Fotofestival Lens op de Mens

20230812_161042_edited
968 1080 Ben Roze

Op vrijdag 11 augustus 2023 hebben wij, Ben en Mathy, samen met onze wederhelften, het fotofestival Lens op de Mens bezocht. Deze grotendeels openluchttentoonstelling is gratis en permanent toegankelijk. Het deel van de tentoonstelling “They fight for us to0” is in de voormalige Technische Vakschool en is elke dag van 14.00 uur tot 17.00 te bezoeken.

Waar? In het centrum van Overpelt. Gratis parkeren bij de kerk Jeugdlaan, Pelt. In het Cultuurcentrum Palethe is het programmaboekje met plattegrond te verkrijgen.

Het fotofestival is tweejaarlijks en wordt nu voor de vierde maal gehouden. De inzendingen komen van zowel amateur- als beroepsfotografen.

Ruim 300 fotografen stuurden foto’s in. Hieruit is een selectie samengesteld door een jury. De titel van het festival zegt al dat de mens centraal staat. Sub-onderwerp is deze editie humor.

Echter een beklijvende en zeer beklemmende tentoonstelling is “They fight for us to0”. Foto’s met de bloedige oorlog in Oekraïne als onderwerp. Het is een selectie van 70 van de 200 foto’s die dit voorjaar op een tentoonstelling op wereldniveau in Tsjechië heeft plaatsgevonden. De geselecteerde foto’s zijn gemaakt door Oekraïensche beroepsfotografen. Fotografen die voor de oorlog andere fotografie bedreven maar nu aan het front werken.  De winnaar van de World Press Photo 2023 maakt (uiteraard) deel uit van de selectie. Deze tentoonstelling wordt gehouden in het oude pand, van de inmiddels gesloten, Technische Vakschool. Een betere lokatie voor zo’n tentoonstelling kun je niet bedenken. Foto’s die je niet tijdens het journaal of in de krant ziet.

Centrum Overpelt, route ong. 4 km., tot 1 oktober 2023. www.fotofestivalpelt.be

Ga het ervaren.

Veel goesting,

Ben en Annie, Math en Jenny

1 comment
  • Cor Fransen

    Inderdaad een overvloedige openlucht tentoonstelling. Met heel veel goeie foto’s. Wij hebben deze op een zondag bezocht, toen waren enkele locaties jammer genoeg niet open, zoals het Cultureel Centrum , waar de foto’s van Martin Parr hingen.

Comments are closed.