Themagroep Macrofotografie op de 1e Thema Doe-avond

Themagroep Macrofotografie op de 1e Thema Doe-avond
1080 720 Mathy Heijmans

Afgelopen donderdagavond, 20.00 uur kwam de groep Macrofotografie voor het eerst bij elkaar. Doortje had voor elke themagroep een WhatsApp-groep aangemaakt en dus ook voor onze groep. In onze groep zitten, Will, Gerton, Petra en ondergetekende. Will had alvast wat huiswerk gedaan en stuurde als opwarming vooraf, 3 macro-foto’s. Een prachtige zwarte vlinder met rode stippen, een bruine mot (?) en een zachtroze spin in het web. De foto’s waren alle drie ragscherp!

We werden uitgenodigd om naast apparatuur (voor een eerste verkenning) vooral wat prullaria mee te brengen om te fotograferen met als opmerking dat op locatie niet veel omhanden zou zijn. Haha. Ik denk dat dat inderdaad zo is. Je moet vooral een leuk uitdagend idee hebben om dit in het macrogebied te gaan fotograferen. Het iedere keer meenemen van de apparatuur (we hebben geen vaste opstelling of ruimte in het Kwartier) lijkt met ook niet echt handig, dus we zullen zelf thuis aan de slag moeten.

We hebben afgesproken dat we thuis aan de slag gaan, al of niet door elkaar uitgenodigd per App. We gaan experimenteren, assisteren of leren. In ieder geval doen. Resultaten delen we per App. Soms komt er een bericht zoals nu. Hieronder enkele resultaten.

Mathy

Leave a Reply