Trip naar Verbeke foundation

Trip naar Verbeke foundation
861 1080 Webmaster

10 juni 2023 Fotodagtrip naar de Verbeke Foundation

Verzamelen om 11.00 uur voor de hoofdingang van de Verbeke Foundation.

Adres: Westakker 1, 9190 Kemzeke (Stekene), België
info@verbekefoundation.com
+32(0)3/789.22.07

Route met de auto:
Na Antwerpen Noord of via Antwerpen Zuid kom je aan de Westkant van Antwerpen uit op de E34 richting Zelzate. Neem op de E 34 afrit 11, neem op de rotonde de afslag naar de parallelweg die een stukje langs de E34 loopt naar Hellestraat en Koewacht. Als je op deze parallelweg een groot beeldhouwwerk met olifanten ziet dan ben je er bijna. Afstand Asten-Stekene: 145 km.

Hou rekening met 1,5 uur reistijd met de auto

Toegangsprijs: € 13 pp (groepen vanaf 12 personen € 10 pp)
Er is een museum café voor koffie, thee, gebak, soep, tosti’s.

De Verbeke Foundation is een museum in de Oost-Vlaamse gemeente  Kemzeke  dat de private kunstverzameling van Vlaamse Waaslandse  verzamelaar Geert Verbeke beheert. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd
tot unieke expositieruimtes.

Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst en bio-art in Europa. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. Eén van de gebouwen werd ingericht  om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen. De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie verblijven en grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet, zoals een ademend organisme.

Voor meer informatie: bel Petra: +316-10710460

Leave a Reply