Tussenbalans

Tussenbalans FK Beeeldhoek
1024 827 Mathy Heijmans

Beste leden van FK Beeldhoek,

 

Nog een aantal clubbijeenkomsten en het eerste half jaar zit er weer op. Tijd voor een tussenbalans. Tijdens de laatste jaarvergadering hebben we afgesproken om na een half jaar een aantal zaken te evalueren. Het bestuur is daarom dinsdag 22/5 bij elkaar geweest.

 

Resume:

  • 12/1 Er zijn 3000 flyers gemaakt en verspreid: We hebben gedaan aan naamsbekendheid en zijn aan de slag gegaan met ledenwerving! Sinds januari hebben we 5 nieuwe leden! Welkom Joop, Cor, Heleen, Petra en Johan!
  • 25/1 De doe-avond ‘Inspiratie’ met Jennemieke Snijders uit Heusden was vernieuwend en inspirerend. Jennemieke nam ons mee in ‘haar aanpak’ om dagelijks tot inspiratie te komen. Ze oefende samen met ons een werkvorm om te komen tot een pakkende titel voor de foto’s die wij willen presenteren.
  • 22/2 De doe-avond ‘De lange sluiter’ werd georganiseerd in de omgeving van de flying pins in Eindhoven. De avond werd vermoedelijk door het koude weer matig bezocht. Toch leverde deze avond een paar interessante beelden op en werd er op de volgende bespreekavond druk gediscussieerd over de techniek.
  • 22/3 De doe-avond ‘Sterrenfotografie’ bij sterrenwacht Jan Paagman aan de Ostaderstraat werd goed bezocht. De avond werd verzorgd door de alter-ego van Rob. Een interessante avond met leuke weetjes over een mooie andere hobby. Jammer dat er te veel bewolking was waardoor het fotograferen beperkt bleef tot de verlichting van de sportaccommodatie.
  • 8/4 Uitslag bondsfotowedstrijd, we stonden op de 40e plaats van de 169 fotoclubs! Wil, Rob en Huub, Proficiat met ieder 22 punten voor jullie foto!
  • 19/4 De doe-avond ‘De snelkookpan’ blijkt een beproefd concept. Dezelfde avond nog op pad, weggestuurd worden met het een simpele opdracht en na een uur zien wat iedereen ervan gemaakt heeft. Welke associaties krijg je? Wat kom je tegen? Het moet snel? Verwachtingen? Meerdere lagen? Doen! Leuk!
  • 17/5 De doe-avond ‘lezing gastspreker Nando Harmsen’ over zijn natuurfotografie was een topper! Geen toevallige foto’s meer. Geen kiekjes. Nando drukte ons op ons hart: Kies je onderwerp! Wat wil je laten zien, waar gaat het over? Waar leg je de nadruk? Hij nam ons aan de hand van zijn natuurfoto’s mee in de wereld van de 10 compositieregels. Die mochten we ook weer vergeten. Doe meer met minder. Beelduitsnede, beeldhoek; met welke lens bereik je wat? Waar zitten de verschillen? Het werd goed en rustig uitgelegd, stap voor stap zodat het voor iedereen te volgen was. Top!
  • 8/5 De Plus-sponsoractie heeft ons € 91,00 opgeleverd. Super!