Van de ex-voorzitter….

20141210-20141210-DSC_7851
1024 680 Ben Roze

Beste FK-leden,

Twee dagen geleden was de jaarvergadering van de FK 2020.

Na 6 jaar was ik statutair aftredend als voorzitter. En het was nogal spannend: wie melden zich aan als kandidaat voorzitter.

Maar eerst een terugblik. Het waren 6 jaar met een aantal momenten die er uit sprongen. Het 40-jarig bestaan met een prachtig fotoboek en een bijna niet te evenaren expositie. Het overlijden van Ad van Gerwen. De verhuizing van Jan Eijsbouts naar De Grutter. Van een tv-scherm naar een beamer. De privacywetgeving. De perikelen rondom de website. Komende en gaande leden.En dit lijstje is niet volledig.

De dynamiek was niet te vermijden. Een FK aan veranderingen onderhevig. Met leden die veranderingen danwel aanpassingen vroegen en met leden die hunkerden naar het oude. Actieve leden en consumenten. De fotobespreekavonden als voorbeeld van het vereiste en gewenste oude. De doe-avonden met de nodige veranderingen. Het fotografiecafe. De fotoweekeinden enz. enz.

We beginnen 2020 met 30 leden. Een ongekend aantal met als gevolg een ledenstop.

Een vereniging kan niet zonder actieve leden. Een voorzitter kan zich gelukkig prijzen met leden die commissies bevolken en actief en creatief bezig zijn. Deze oud-voorzitter heeft dat mogen ondervinden. Ik dank de medebestuurs- en commissieleden voor hun inzet en bijdrage. Heb er veel steun van ondervonden.

Zorgelijk was voor mij de aanmeldingen kandidaten voor de rol van nieuwe voorzitter. Maar hij kwam er wel. Zoals ook alle posten voor de commissies komend jaar weer bezet zijn. En last but not least: de organisatie voor de expositie ter gelegenheid van het 45 jarig bestaan.

Ik wens de nieuwe voorzitter veel succes. En Alphons, als je het niet meer weet, je mag me altijd bellen.

Dat de FK een gezellige fotoclub mag blijven die gepast timmert aan de kwaliteit van de fotografie. Houd rekening met elkaars kwaliteiten en mogelijkheden. Storm vooruit als het kan en pas op de plaats als het moet.

Op naar een creatief fotografisch 2020.

Met vr. gr.

Ben Roze

PS: denk aan de contributie aan de aanmelding voor de rode draad en aan de zegeltjes van de Plusactie.

 

 

 

Author

Ben Roze

Lid sinds 2003

All stories by: Ben Roze
2 comments
 • Webmaster

  Beste Ben bedankt voor de jaren als voorzitter en de manier waarop je dit hebt ingevuld. Het is nu een mooie gevarieerde kring en inmiddels draaien de commissies steeds beter wat het bestuur ook weer ontlast. Fijn dat we een waardige sociale en creatieve opvolger voor je gevonden hebben. Alphons die het stokje nu overneemt. Kun jij je weer helemaal richten op het fotograferen.

 • Alphons de Visscher

  Bedankt Ben voor de afgelopen jaren dat je de kar getrokken hebt en sturing hebt gegeven aan onze mooie club.
  Onder jouw bezielende leiding is de Fotokring verder uitgegroeid naar een moderne vereniging met een gevarieerd aanbod aan activiteiten (voor elk wat wils) en de bespreekavonden die als ruggengraat van de vereniging blijven bestaan.
  In je afscheidswoordje lees is de vele veranderingen die de kring afgelopen zes jaar heeft ondergaan.
  Aan mij nu de, voorwaar niet eenvoudige, taak in jouw voetsporen te treden en leiding te gaan geven aan onze fotokring.

Comments are closed.