Workshop 1 & 2

7 Workshops
1080 715 Mathy Heijmans

Workshop 1
Begeleider Mathy

  • Toegang website fotokring, inloggen, wegwijs op de website.
  • Mogelijkheden van de website fotokring Beeldhoek
  • Het vullen van je portfolio
  • Het introductieverhaaltje bij je portfolio

De doe commissie heeft de handschoen opgepakt. Volgende week gaan we samen aan  de slag om te komen tot een persoonlijk portfolio.  Het is zonde als je op onze website kijkt en je ziet dan dat een groot deel van de fotokringleden hun portfolio niet heeft gevuld. Daar gaan we donderdag 14 september wat aan doen. Het samenstellen en het op het web plaatsen van een portfolio is wel even wat werk, maar vele handen maken licht werk.

Wat hebben we donderdag aan het eind van de avond nodig?

  • Negen foto’s die jouw fotohobby etaleren, foto’s waar je trots op bent.
  • Een beschrijving van jou als fotograaf.

Workshop 1 & 2

Jouw portfoliopagina staat klaar! Onder het menu Portfolio leden, is aan elk Fotokringlid een persoonlijke portfoliopagina gekoppeld. Je komt daar door op de tekst Naar mijn pagina te klikken. Op de pagina die dan verschijnt komt naast jouw portret, de donderdag te schrijven tekst over jou als fotograaf. We gaan elkaar hierbij helpen. Dat doen we door het interviewen van elkaar en of het eventueel nalezen van de teksten.

Workshop 1 & 2

 

 

Workshop 2
Begeleider Doortje

  • Het maken van een blogbericht op de website van Beeldhoek in de praktijk gebracht

Volgende week leren we je ook een blogbericht te maken. Dus wie weet zien we binnenkort allerlei leuke berichten op onze website verschijnen. Waar je bent geweest of wat je hebt gefotografeerd.  Als je op de knop Naar mijn berichten klikt, opent er een nieuwe pagina en komen de door jou geschreven berichten in beeld. Als je nog nooit een bericht geschreven hebt komt deze pagina in beeld:

Workshop 1 & 2

 

 

 

 

 

Het zou toch moeten lukken, één of twee berichtjes per jaar?

Meer foto’s of een mooie fotogalerie? Even bellen of mailen en we lossen het op.

 

Afstemming met webbeheerder..

Iedere fotograaf is anders. De webbeheerder probeert aan de wensen van de fotograaf tegemoet te komen. Maatwerk kan, het is immers jouw visitekaartje, maar je moet hem ook helpen. Realiseer je dat hij ‘jouw werk’, het werk dat jij al kunt doen, anders voor 30 leden moet doen.  De foto’s bestanden dienen liefst zonder rand te worden aangeleverd. Elke foto moet een duidelijke titel hebben. Dit kan de bestandsnaam zijn, dat is het meest eenvoudig. Het leuke is dat die titel dan in beeld kan komen als je er met je muis overheen gaat. Maak die titel dus niet te lang. 

Hoe maken professionals hun portfolio, kijk hier.

Leave a Reply