Belgicum

150 150 Archief

Wie is er nog niet geweest??
Het inmiddels uitgebreid verbouwde fotomuseum aan de Waalse Kaai in Antwaarp. Ik wel dus. Vakantiedagje vandaag, dus speciaal voor de foto’s van Stephan VanFleteren naar Antwerpen getogen. Het was een zekerheidje dat ik daar geen spijt van ging krijgen na afgelopen voorjaar al de “Flandriens” tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Helmond gezien te hebben, en afgelopen weekend al hogelijkst genoten te hebben van zijn foto’s bij de interview bijlage in de Volkskrant.
Ben vanmorgen weer bevestigd in mijn idee waar het over gaat in de fotografie. Dat begint niet bij de techniek, die (ik kan niet het niet vaak genoeg zeggen) bij ons zo graag de overhand krijgt. Dat begint bij de intentie.
VanFleteren slaagt er in om mij heel dicht bij wat hij gezien heeft te brengen. Ik heb het idee dat dit komt omdat het DAT is wat 100% voorop staat in zijn foto’s. Wat hij ziet, en wat ie moet vertellen. NIET welke fotografisch technische snufjes hij kan gebruiken om te imponeren.
Mocht het onverhoopt zo zijn dat het aan je aandacht is ontschoten. Je hebt geluk. Hij is verlengd. Je kunt nog tot 10 februari 2008 terecht. Doen.
http://www.fotomuseum.be/
Gallery: “singles”
Recentie: Rafelrand