Bij de visafslag in Hamburg

150 150 Archief

Bij de visafslag in Hamburg
Gisteren was ik bij de wekelijkse vismarkt in de haven van Hamburg. Niet dat ik daar nou zo vaak kom, maar mijn broer die daar woont, was vader geworden. Uiteraard had ik mijn camera bij me. Zat daar een man, min of meer voldaan op een bankje. Ik knoopte een gesprek met hem aan. Hij had net een visje gegeten. Aan het eind van de markt schiet er nog wel eens wat over. Hij zat nu nog wat na te genieten en vond het prima dat ik hem daar zo fotografeerde. Dit was mijn eerste foto. Er volgden er meer. Mijn lens naderde zijn gezicht tot op 30 centimeter. Zelden een man meegemaakt die zo onberoerd in de lens bleef kijken. Op de foto. Niet iets om je druk over te maken. Die dag had hij tenminste goed gegeten, de rest van de week moet hij nog maar zien…

Author

Archief

All stories by: Archief