Bondsfotowedstrijd 2024, de inzending.

BFW2024-GertonVanLoon kopievoorwebsite
1080 812 Peter Stevens

De inzending voor de Bondsfotowedstrijd 2014 is gemaakt. De keuzeheren’, Cor en Peter, zijn er uit gekomen. 
Zoals afgesproken zijn wij twee op de website van de Fotokring op zoek gegaan naar, wat ons beiden betreft, geschikte foto’s, en hebben jullie ook zelf een aantal foto’s aan ons voorgesteld om in de selectie op te nemen. Uiteindelijk lagen er op deze manier 43 foto’s voor. Daaruit hebben we er 10 gekozen. Via het linkje hieronder kun je naar het Google album waar we ze hebben neergezet.
link naar de inzending 2024

We zijn natuurlijk heel benieuwd naar het resultaat, nu de selectie eens niet tot stand is gekomen via het democratische proces van ‘meeste stemmen gelden’. Het is dus deze keer een inzending geworden die met name gebaseerd is op persoonlijke voorkeuren. Die van ons twee. Hartstikke subjectief natuurlijk, en bij voorbaat betwistbaar. We buigen bij elke andere mening nederig het hoofd.

Om het proces toch maar een beetje transparant te maken, zover dat gaat, kun je ook even gaan kijken naar alle foto’s die hebben meegedongen. We hebben bij elke foto aangegeven op wiens initiatief die in de voorselectie is terechtgekomen.
Link naar de genomineerde foto’s

De oplettende lezer en het kritische fotokringlid valt het natuurlijk op dat er een foto van Cor Fransen in de inzending is terechtgekomen. Een dilemma waarmee we als “keuzeheren” even geworsteld hebben zul je begrijpen. Cor wilde ondanks de rol die hij had in het proces toch graag dat twee foto’s van zijn hand konden meedingen. We hebben daarover toen maar over afgesproken dat dit aan de voorkant, bij de voorselectie mogelijk moest zijn, maar dat ik (Peter) uiteindelijk overtuigd moest zijn dat een foto van zijn hand de voorkeur moest krijgen boven een andere foto. Zo is het gegaan.