Brand op de Lieropse- en Strabrechtse heide.

150 150 Archief
Brand op de Lieropse- en Strabrechtse heide.
Brand op de Lieropse- en Strabrechtse heide.

Het zal niemand zijn ontgaan dat er gisteren een grote brand heeft gewoed op de Lieropse- en Strabrechtse heide. Toen ik attent werd gemaakt op de grote rookkolom heb ik me even bij de ramptoeristen gevoegt om enkele foto’s te maken. Dan even terug naar Lierop om voetballen te kijken. Nadat het voetballen was afgelopen vloog er een helikopter op en neer om bluswater te halen uit de Zuidwillemsvaart. Hier ook even enkele foto’s geschoten. Later heeft de brandweer slangen aan elkaar gekoppeld zodat er rechtstreeks uit de Zuidwillemsvaart kon worden getapt. Een brandweerman vertelde me dat dit met 2 m3 per minuut gaat. Maar de mooiste foto’s heeft toch wel Peter van Schalen gemaakt. Hij liet me foto’s zien die hij even te voren vanuit de lucht heeft gemaakt. Deze foto’s ben ik inmiddels ook al tegengekomen op de site van het ED. Vanmorgen even terug gegaan naar de plek waar ik gisteren ook de foto’s heb genomen. Je kunt alle foto’s HIER bekijken.

1 comment
  • PeterS

    Ik heb gisteravond nog een half uur in de file gestaan op de A67, terugkomend van Rotterdam. Was minder leuk dan de foto’s van Peter, maar imposant om te zien wat voor organisatie er op de been komt om die brand de baas te worden.

Comments are closed.