Dag Rotterdam en Nederlands Fotomuseum

150 150 Archief

Dag Rotterdam en Nederlands Fotomuseum

Dag Rotterdam en Nederlands Fotomuseum

Na een druilerige zaterdag biedt de zondagmorgen alle ingrediënten voor een fijn dagje uit. We hebben het plan om de fototentoonstelling van Martien Coppens in het Nederlands Fotomuseum te bezoeken. Met indrukwekkende beelden van ook het Eindhoven van de 50-er en 60-er jaren van de vorige eeuw. Ongelooflijk hoe hij mensen weergeeft met zoveel tekening in het gezicht (in tegenstelling tot het hedendaagse gefacelifte uiterlijk). Ook zijn abstracten zijn boeiend om naar te kijken.

Tegelijk is er dit weekend het “Fotofestival aan de Maas 2008”, waar 19 collega-verenigingen van vrijetijdsfotografen exposeren en deelnamen aan een wedstrijd met als thema “Dynamisch Rotterdam”. Dit naar aanleiding van het fotoboek van Cas Oorthuys “Rotterdam, dynamische stad” uit 1959. Het geeft mij een Someren-gevoel. De expositie biedt een allegaartje aan foto’s, soms boeiend, soms gewoon. Opvallend is dat ze allemaal tegen een wand gespijkerd of geplakt zijn (dus zonder de bekende lijsten met glas).

Tot slot gingen we daar de deur uit met een gratis afdruk (33 x 48 cm) van een foto, die ik die morgen enkele meters terug had gemaakt. Er was toen een mooi licht om unieke foto’s van de omgeving van de Wilhelminakade te maken. De afdruk is gemaakt in een stand van HP, die graag wil laten weten hoe makkelijk en goedkoop het zelf afdrukken is. In ieder geval heb ik er een mooie afdruk op stevig papier aan overgehouden. Op de foto’s wat lijnenspel van de Erasmusbrug in de ochtend en weerspiegeling van de de avondzon in de hoogbouw.