De fotografische evolutie van Peter Zegveld

150 150 Archief

De eerste “doe-avond” nieuwe stijl stond in het teken van de ontwikkelingen op fotogebied door één van onze leden.

Aan de hand van vele voorbeeld foto’s heeft Peter Zegveld ons meegenomen in zijn fotografische geschiedenis. De fotografische evolutie van Peter ZegveldVanaf zijn jonge jaren, waarin hij letterlijk alles fotografeerde wat los en vast zat, is Peter bezig geweest zijn eigen stijl te ontwikkelen en te verbeteren.

Vele lokale en regionale muzikanten en bands zijn door Peter vastgelegd. Soms in opdracht van de muzikant of band maar meestal omdat Peter gewoon wilde fotograferen.

Experimenteren in de doka, opwaarderen van filmwaarden en dubbeldrukken van foto’s zijn in het analoge tijdperk stappen geweest in de fotografische evolutie van Peter.

Met de komst van de digitale fotografie en de vervanging van de doka door fotobewerkingsprogramma’s op de computer, kwam deze evolutie in een stroomversnelling.

 

De foto’s (of kunnen we beter spreken van beelden) van Peter kenmerken zich door het gebruik van meerdere foto’s die elk afzonderlijk niet of nauwelijks fotografische waarde hebben. Door deze foto’s samen te voegen weet Peter beelden te creëren die de beschouwer prikkelen, nieuwsgierig maken en inspireren.

Kijken, zien, durven en gewoon doen zijn de woorden die de boodschap van Peter in het kort weergeven.

 

Tekst: Alphons de Visscher