De Lisse 2

150 150 Archief

Vandaag zijn Mathy en ik voor de 2e keer bij De Lisse geweest. Aan het beeldverhaal “tafelen” waar we mee bezig zijn voor de Martien Coppens fotowedstrijd wilden we nog enkele foto’s toevoegen.

Voorstellen was nauwelijks nodig en net als de vorige keer werden we hartelijk ontvangen. We hadden een laptop bij ons zodat we onze eerste resultaten konden laten zien. We hadden beloofd dat ze de foto’s te zien zouden krijgen en belofte maakt schuld. We waren ons er van bewust dat vertrouwen erg belangrijk is om te komen tot goede resultaten. Fotograferen terwijl iedereen zit te eten is immers toch apart. Mensen willen graag meewerken, maar moeten het gevoel hebben dat ze met respect, zorg en toewijding worden gefotografeerd. Als je dat goed doet, kan er veel. Naast koffie, tijdens het fotograferen zelfs een kom soep. Als dat niet vertrouwd is.

Het is hartverwarmend als je de reacties ziet en hoort van deze bejaarde mensen. Omdat niet iedereen in de gelegenheid was om de beelden te bekijken, hebben we afgesproken dat we op een avond terug komen. Er staat in de eetzaal een moderne grootbeeld TV dus dat is gemakkelijk.

Mathy had een foto die hij vorige keer had gemaakt afgedrukt en wilde die aan de betreffende persoon overhandigen. Helaas kon Mathy dit niet persoonlijk meer doen omdat hij eerder weg moest. Net voordat ik wilde vertrekken kwam deze man de zaal binnen en heb ik hem de foto gegeven. Hij was zichtbaar ontroerd en ik meende zelfs zijn ogen vochtig te zien worden. Het is een heel goed gevoel om te zien hoe blij je mensen kunt maken met foto’s……….. Dat alleen al is een mooie prijs.

De Lisse 2
De Lisse 2