De Pont

150 150 Archief

De Pont

De Pont

De Pont
Peter S. en ik zijn vanmiddag naar Tilburg gereden voor een kennismaking met het fotowerk van Wiesje Peels. Voordat we bij het “wolhok”waren, waar haar foto’s hingen, hadden we al een rondwandeling gemaakt door de gangen die de enorme expositiehal omgeven. De hal zelf, de productiehal van een oude wolfabriek, maakt bij binnenkomst een overweldigende indruk. De ruimte, de opstelling van de kunstobjecten en de hele ambiance maken het bezoek onvergetelijk.

Waar het om ging, de foto’s van Wiesje, vonden we in een van de wolhokken waar ook de andere 10 kunstenaars hun plaatsje hadden gekregen. Heel bijzonder, want die wolhokken zijn kleine kamertjes waar vroeger de geverfde wol werd gedroogd.

Het werk van Wiesje was divers van onderwerp. Een tiental foto’s gaven een indruk van haar talent om beelden van mensen en dingen vast te leggen. Moeilijk om er een persoonlijk commentaar aan te verbinden, je moet ze gezien hebben. Dus vol spanning wachten we op haar bezoek aan de club op 15 mei a.s. Temeer omdat we helemaal niet weten wat ze aan materiaal mee zal brengen. Ad

1 comment
  • Fotomath

    Je wordt iedere keer weer verrast door foto’s die genomen zijn in musea. Daar worden zaken zo nauwkeurig en vaak eenvoudig opgesteld, dat het een lust voor het oog is.

    Het lijkt misschien eenvoudig, maar toch heeft ook bij deze foto’s de fotograaf weer iets toegevoegd. In dit geval b.v. de manier waarop het paard de foto binnen komt. In de foto uit het van Abbe museum -enkele dagen geleden, ook op dit blog- was het de glanzende vloer die de foto van het HA HA kunstwerk meerwaarde gaven.

Comments are closed.