“Deurnenaren”, expositie fc Optika 2 juni t/m 2 juli 2012

Optika
500 333 Webmaster

Zaterdag 2 juni openen onze buren in Deurne, fotoclub Optika haar expositie “Deurnenaren”.

Deze bijzondere expositie is samengesteld uit fotowerk van de kernleden van de fotoclub.
Zij hebben zich een jaar onder de bezielende leiding van mentor Hans Zoete, beeldend kunstenaar en fotograaf, met passie bezig gehouden met dit thema. De fotografen hebben in tweetallen aan dit thema gewerkt, maar daarbij ieder vanuit een eigen en ook andere invalshoek het onderwerp benaderd. Hieruit zijn niet alleen “eigen individuele” beelden maar is ook een grote diversiteit aan foto’s ontstaan, een spiegel van de inwoners in Deurne.
Het resultaat van de voor deze expositie samengestelde verrassende series kunt u bekijken.

Fotoclub Optika sluit met deze expositie aan bij de Week van de Amateurkunst (WAK) welke van 2 tot en met 9 juni wordt gehouden in heel Nederland. In Nederland zijn maar liefst 8 miljoen mensen in hun vrije tijd actief bezig met kunst. Om dat zichtbaar te maken heeft Kunstfactor, sectorinstituut amateurkunst, het initiatief genomen om de landelijke Week van de Amateurkunst te organiseren.

In dat kader wordt op zondag 3juni ook deelgenomen met een foto-workshop “Portret met passie” aan de in Deurne opgezette happening “Parade aan het Plein” . Iedereen wordt in het Cultureel Centrum uitgenodigd met daar aanwezige attributen de ‘eigen passie’ vorm te geven, vastgelegd door leden van Optika.  Deze portrettenreeks van Deurnenaren met hun passie zal op een groot scherm direct worden geprojecteerd.

Nadere informatie over de fotoclub Optika is te vinden op www.optika.nl

"Deurnenaren", expositie fc Optika 2 juni t/m 2 juli 2012