Doe avond creatief met je smartphone

Doe avond creatief met je smartphone
1080 608 Mathy Heijmans

Gisteravond hadden we onze laatste Doe- en daarmee ook fotokringavond van 2023. Voor een aantal van ons is er dit jaar wel nog nog de aftrap van het Mentoraat van Jan Nabuurs. Het was leuk om weer eens samen wat te doen. De accommodatie in het Varendonck was prima,  ook al moesten we nog wat improviseren omdat het drukker in het gebouw was als aanvankelijk verwacht.

De techniek zat een beetje tegen, het koppelen van het beeldscherm zoals bedoeld ging minder goed als verwacht. Ook was het sturen van de foto’s een beetje onduidelijk. Uiteindelijk kwam het goed en werden de foto’s gewoon via WhatsApp gestuurd. Na een korte uitleg van Gerton ging iedereen aan de slag. Het was toch wat onwennig zo met de telefoon. Van de andere kant merkte ik persoonlijk, dat het wel heel goed is om eens wat meer tijd te stoppen in het verkennen van de mogelijkheden die je tegenwoordig allemaal op je telefoon hebt. Er kan echt veel meer. Eigenlijk wist ik dat wel, maar ik doe het gewoon te weinig. Prima zo. De resultaten waren wisselend men soms verrassend. Het belangrijkste is dat je er uit bent geweest, het gezellig was en dat je weer eens probeerde om iets geks, iets creatiefs te doen. De resultaten zijn eigenlijk minder interessant op zo’n avond.

Persoonlijk had ik liever wat meer foto’s voorbij zien komen. Ik vond het jammer dat we bij het bekijken van de resultaten te lang bij iedere foto stil bleven staan. Anderzijds wil je recht doen aan een ieder, maar ja …laten we eerlijk zijn. Het zijn maar wat snelle probeersels. Meer snelheid in zo’n setting dus. Het is leuk als er dan toch enkele verrassende plaatjes uitkomen. Voor hoogvliegers moet je ook een beetje geluk hebben. Ik ben weer bezig geweest met m’n hobby.