Een eigen avatar bij je bericht… Hoe stel ik dat in?

depositphotos_10880072-stockafbeelding-gemengd-ras-aap-tussen-chimpansees
450 450 Mathy Heijmans

Een avatar, een persoonlijk plaatje, of gewoon een profielfoto, kan tevoorschijn komen op een site van WordPress (zoals deze website) bij bijvoorbeeld reacties.

Het viel me op dat mijn foto op de website bij reacties wel getoond werd en dat bij alle anderen die reageerden, dat niet het geval was. Ik zag dat reageerders de meeste afschuwelijke plaatjes (random) als avatar toegewezen kregen. Daar werd ik niet vrolijk van.

Het was even zoeken waar die lelijke ‘avatars’, die dus sinds enige tijd automatisch werden gegenereerd, konden worden veranderd, maar ik heb het gevonden (:-). Ik heb inmiddels dus neutralere afbeeldingen ingesteld, dus je hoeft er niet meer van te schrikken.

Maar mocht je nu je een eigen profielfoto of andere afbeelding als avatar in willen stellen, dan hier even de toelichting en hoe je dat doet:

WordPress gebruikt Gravatar (Globally Recognized Avatar ). Om deze in te stellen ga je naar en.gravatar.com. Klik dan op de “Create your own Gravatar” en registreer je (of login als je al een WordPress.com account hebt). Nadat je ingelogd bent zorg je dat het e-mailadres dat je op onze website gebruikt, in de lijst staat. Voeg dan een nieuwe afbeelding toe en je nieuwe avatar is actief.

Een eigen avatar bij je bericht... Hoe stel ik dat in?

Author

Mathy Heijmans

Lid sinds 1 mei 1992

All stories by: Mathy Heijmans