Van de Webbeheerders…

Eigen Portfolio maken

Eigen Portfolio maken

1024 683 Mathy Heijmans

We hebben het er al een paar keer over gehad. Als je op de website een portfolio wilt, dan staat het format voor iedereen inmiddels klaar. Op de index portfoliopagina, is aan elk fotokringlid een persoonlijke portfoliopagina gekoppeld. In het begin was het even zoeken naar een geschikte plugin, maar die hebben we inmiddels gevonden.  In principe dienen de foto’s bij voorkeur allemaal met of allemaal zonder rand te worden aangeleverd. Dit geeft het meest rustige beeld. Maatwerk kan altijd. Het is immers jouw visitekaartje. 

Stuur de foto’s via wetransfer naar fotomath@gmail.com. De foto’s worden door mij voor de website geschikt gemaakt. Dat is nodig om het portfolio’s snel te kunnen laden. Klik op je eigen portfolio button op de portfolio-indexpagina. In het format staan suggesties om je op weg te helpen.

depositphotos_10880072-stockafbeelding-gemengd-ras-aap-tussen-chimpansees

Een eigen avatar bij je bericht… Hoe stel ik dat in?

450 450 Mathy Heijmans

Een avatar, een persoonlijk plaatje, of gewoon een profielfoto, kan tevoorschijn komen op een site van WordPress (zoals deze website) bij bijvoorbeeld reacties.

Het viel me op dat mijn foto op de website bij reacties wel getoond werd en dat bij alle anderen die reageerden, dat niet het geval was. Ik zag dat reageerders de meeste afschuwelijke plaatjes (random) als avatar toegewezen kregen. Daar werd ik niet vrolijk van.

Het was even zoeken waar die lelijke ‘avatars’, die dus sinds enige tijd automatisch werden gegenereerd, konden worden veranderd, maar ik heb het gevonden (:-). Ik heb inmiddels dus neutralere afbeeldingen ingesteld, dus je hoeft er niet meer van te schrikken.

Maar mocht je nu je een eigen profielfoto of andere afbeelding als avatar in willen stellen, dan hier even de toelichting en hoe je dat doet:

WordPress gebruikt Gravatar (Globally Recognized Avatar ). Om deze in te stellen ga je naar en.gravatar.com. Klik dan op de “Create your own Gravatar” en registreer je (of login als je al een WordPress.com account hebt). Nadat je ingelogd bent zorg je dat het e-mailadres dat je op onze website gebruikt, in de lijst staat. Voeg dan een nieuwe afbeelding toe en je nieuwe avatar is actief.

Een eigen avatar bij je bericht... Hoe stel ik dat in?

apple-retina-display

Ideaal formaat van de foto’s voor op de website..

600 360 Mathy Heijmans

Als je foto’s gereed moet maken voor het web doe je dat omdat je de website snel wilt houden. Fotobestanden die hierop geplaatst worden, zouden dus idealiter zo ‘licht’ mogelijk moeten zijn (weinig kb’s) .  Mensen die op een website komen en naar foto’s willen kijken, haken n.l. af als het allemaal te lang duurt, voordat ze iets moois te zijn krijgen (:-).

Anderzijds wil je als fotovereniging ook wel mooie gedetailleerde foto’s op het scherm zetten. Het is immers je visitekaartje. Voorkomen moet worden dat er lelijke blokjes of onscherpte in de foto ontstaat.

Er zijn een paar regels waar je dan kennis van moet hebben. Lees er hier en hier meer over…

  1. Opslaan in sRGB
  2. Verklein je foto (afmetingen)
  3. Verklein je foto (bestandsgrootte)
  4. Opslaan voor web
  5. Let op de bestandsnaam
  6. Title- en alt-tags
  7. Overweeg een variant met hoge pixeldichtheid

Zorg dat de foto’s die volledig op het grootste scherm weergegeven moeten worden, ongeveer 2500 pixels (lange zijde) bevatten. Voor foto’s die slechts een ‘klein deel’ van het scherm zullen gaan beslaan kan met veel minder pixels volstaan worden. Voor de ‘nieuwe’ retina schermen en de laatste smartphones is 72 dpi, wat vroeger de standaard was, eigenlijk al iets te weinig. Deze gaat inmiddels al richting 144 dpi (dots per inch scherm).

Maak je overigens geen zorgen als een afbeelding iets boven de aangegeven aantal Kb’s (1 MB) uitkomt. Wat hier staat is een globale indicatie zodat je een besef krijgt van wat té groot of té zwaar is. De website gaat pas traag lopen als je beelden structureel boven de 1MB zitten.

Ideaal formaat van de foto’s voor op de website..

Ideaal formaat van de foto’s voor op de website..

Ideaal formaat van de foto’s voor op de website..

9622453A-4981-4F2D-9AC5-99F0CB78117A

Website aangepast

777 437 Mathy Heijmans

Beste mensen,

ik ben in overleg met Peter bezig met het kijken naar de website. We onderzoeken in hoeverre de huidige site met extra pagina’s kan worden uitgebreid en hoe we bestaande problemen wat gemakkelijker kunnen oplossen. Het kan daarom zijn dat de site af en toe wat anders doet als jullie gewend zijn.

Als we de problemen niet oplossen hebben we besloten om uit te zien naar een gebruiksvriendelijker alternatief. Zo is de tab bestuur op dit moment opgemaakt met relatief gezien grote foto’s. Deze wordt nog aangepast.

Ook zijn er enkele aanpassingen in de menustructuur en hebben we de fotoboeken van BLURB weer opgehangen onder aparte tabs onder De club. Voor de nieuwe mensen misschien wel leuk om eens te kijken in het verleden (:-)

Met vriendelijke groet,

Mathy

Atlas actueel under construction

Actualiseren website

300 200 Peter Stevens

Het begon een paar jaar geleden hoopvol. Een mooie nieuwe website. Helemaal bij de tijd en met veel mogelijkheden. Michiel had er zijn best voor gedaan. Helaas is het beheer er van en het actueel houden een heel tijdje moeizaam verlopen. We gaan dat met meer energie oppakken. De afspraken daarvoor hebben we afgelopen maand gemaakt.

In december worden de gebreken en tekortkomingen die we met zijn allen hebben geconstateerd verholpen. Over het beheer en actueel houden maken we tijdens de komende jaarvergadering in januari definitieve afspraken. Voorlopig nemen Peter en Michel het voortouw hierin. De agenda wordt vanaf vandaag in ieder geval weer actueel gehouden. Je kunt er op vertrouwen dat de informatie daarin weer actueel is.

Ga dus regelmatig weer kijken op dit platform van de fotokring.
Peter Stevens

site

fotokringbeeldhoek.nl 2.0!

612 300 Michiel Schmeitz

Vorige week hebben de leden de nieuwe website al kunnen bewonderen op de ‘doe’avond van onze fotoclub. Vanaf vandaag is de nieuwe webpagina dan ook echt online!

Door gebruik te maken van een leden login (genaamd ‘mijn FKBLDHK’) kan deze website door alle leden van onze club voorzien worden van nieuwe, interessante informatie.

mochten er nog vragen, wensen en of opmerkingen zijn dan kunnen jullie de webredactie bereiken met het e-mail adres commissie.web@fotokringbeeldhoek.nl

Veel plezier gewenst met de nieuwe website!

Groeten,

Ben, Frits, Michel en Michiel

 

img_0043-960x198

Wijziging website fotokring beeldhoek Asten.

960 198 Webmaster

Afgelopen dinsdag avond is de nieuwe website redactie (bestaande uit Michiel, Frits, Ben en Michel ) bij elkaar gekomen om afspraken te maken over het beheer huidige website en opstarten vernieuwde website. Jullie zullen via mail allen persoonlijk geinformeerd worden. Er zullen vanaf dit moment al wijzigingen te zien zijn op de huidige website.  tot snel….Michel.