Een museumbezoek is altijd inspirerend.

DSC_9351 (2)-8da4b1b1
1080 715 Cor Fransen

Wij bezoeken vaak met plezier een museum. Mijn partner gaat vooral voor de kunst en ik kijk dan graag rond hoe bezoekers zich gedragen in relatie tot de aangeboden kunstwerken. Soms maak ik daarvan foto’s. Een voorbeeld hiervan vanuit het Stedelijk Museum Amsterdam. Op de foto lijkt het of de bezoekster niet kan kiezen tussen de 2 schilderijen, of juist niet durft te kijken naar de rauwe beeltenissen. Als je echter goed kijkt zie je iets anders. Ik heb hier gekozen voor een zwart-wit afbeelding om de kijker niet te veel af te leiden door de kleurige, maar gruwelijke beelden.

1 comment
  • Mathy Heijmans

    Ha ha, goed gezien Cor (:-) Ik dacht ook even dat deze vrouw niet frontaal kijkend gezien wilde worden voor het linkse (meest bizarre) schilderij, maar dat toch onder een hoek naar links lijkt te doen… Als ik vervolgens iets beter kijk, lijkt het mij dat ze het bordje aan het lezen is wat tussen de twee schilderijen is opgehangen (je kunt het altijd nog ‘weg’ shoppen (:-)

Comments are closed.