Fotofestival Deurne 2009

150 150 Archief

DEURNE – Het driejaarlijkse Fotofestival Deurne, dat op 24 oktober om 14.00 uur door de Deurnese burgemeester Daandels in het Gemeentehuis (Markt 1) wordt geopend, heeft als centraal thema EIGENHEIMER.eu. Op twaalf locaties in Deurne, gelegen in het hart van De Peel in Zuidoost Brabant, is t/m 22 november werk te zien van elf professionele fotografen. Daarnaast wordt ook werk van amateurs getoond. Onderliggend thema is het zoeken naar afkomst en identiteit en het belang hiervan voor de steeds complexer wordende moderne samenleving.

Het Festival beoogt allerhande vormen van fotografie onder de aandacht te brengen en het bevorderen van samenwerking en versterking van de culturele infrastructuur in de regio. Twaalf instellingen participeren in het Fotofestival, onder supervisie van de werkgroep Fotofestival Deurne. Het Fotofestival wordt mede mogelijk gemaakt door Centrum voor Amateurkunst, Prins Bernard Cultuurfonds, RADAR Design, Boerenbond en de Lions Club.

Voor meer informatie kan men terecht op de website: www.fotofestivaldeurne.nl Tijdens het Fotofestival wordt ook een aantal lezingen gegeven. Hierover volgt, te zijner tijd, nog afzonderlijk bericht.

LOKATIES EN FOTOGRAFEN

Museum De Wieger, Oude Liesselseweg 29
In deze expositie is “de eigenzinnige wereld van Mamabart” te zien. Een verfrissende, vervreemdende, maar tegelijkertijd ook herkenbare kijk op de mens.

De Nieuwenhof, Visser 4-6
In dit verzorgingstehuis zijn foto’s te zien van Jan Bogaerts: zijn uitbundige portretten uit de serie Paradijsvogels. De fotografen van de Vrije Academie Deurne exposereren op dezelfde locatie: Culinaire Europeanen.

Willibrorduskerk, Markt, Deurne.
Justin Jin geeft met No man is Illegal een kijkje in de de multiculturaliteit van Europa en Piet den Blanken sluit daar met foto’s uit zijn project Grensgevallen naadloos op aan.

Conferentiehotel Willibrordhaeghe, Vlierdenseweg 109
Het werk van Jan van IJken (New Neighbours) en Martijn van de Griendt (Street Labs) is te zien in conferentiehotel Willibrordhaeghe. Van IJken fotografeerde vijf Oost-Europese steden en vijf Nederlandse gemeenten die een stedenband met elkaar hebben. Van de Griendt verslaat de jeugdcultuur in de grote steden van Europa.

Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1In cultuurcentrum Martien van Doorne exposeert Janine Schrijver haar werk onder de titel: Forever Young, die laat zien hoe het de babyboomers vergaat.

Tankstation Tamoil, Stationsstraat 124
De buitenexpositie bij tankstation Tamoil is getiteld Boer & Beest van Kees Martens, fotojournalist.

Bibliotheek, Markt 14
In de Deurnese bibliotheek hangt het werk van Anke Teunissen: Nestblijvers, over de nieuwe ouderen die nog thuis wonen.

Gemeentehuis, Markt 1
Fotoclub Optika: interieurs, de eigenheid van mensen in de eigen huiskamer.

Stichting Welzijn, Tramstraat 2
Stichting Welzijn exposeert werken van een eigen project.

Ziekenhuis Elkerliek, Dunantweg 16
Anja Lichtenberg, Seeing the unseen, schilderen met licht methode door blinden/ slechtzienden en zienden.

Sociaal Cultureel Centrum Den Draai, Blasiusstraat 2
Foto’s gemaakt door een fotograaf uit Batouri, in het kader van de stedenband met de gemeente Deurne.

’t Heemhuis, Stationstraat 73.
Werk van Renee Manders, fotojournalist met foto’s van moderne akkers in het boerenbedrijf.(buiten) De expositie binnen in het Heemhuis, verzorgd door de werkgroep Beeldarchief van de heemkundekring, laat foto’s zien over het vroegere boerenleven in Deurne.

Fotofestival Deurne

1 comment

Comments are closed.