Fotograferen in ‘t Kwartier

Fotograferen in 't Kwartier
1080 719 Mathy Heijmans

Donderdag 13 april ging een groot aantal leden weer aan de slag met zijn of haar fototoestel. Ik had kort daarvoor een .pdf via Whatsapp aan alle leden gedeeld zodat iedereen de bedoeling van de avond vooraf zou kunnen lezen. Niet dat je jezelf echt moest prepareren of dat er speciale dingen van je verwacht zouden gaan worden, maar vooral om tijd te sparen aan het begin van de avond als er nog was buitenlicht via de ramen het gebouw binnen dringt. In het document de volgende blokjes:

  1. Wat gaan we doen?
  2. Doel: Leer je camera (beter) kennen, oefenen, oefenen
  3. Wat neem je mee?
  4. Werken in groepjes van 4 à 5 mensen (zelfde camera merk heeft voorkeur)
  5. Werk Manueel
  6. Foto’s inleveren

Na de koffie resp. thee en voor enkelen meteen het pilsje, gingen we nog even naar boven ((zaal D) voor de laatste stand van zaken. Door Ted werden enkele mededelingen namen het bestuur gedaan. Door mij werd nog kort geschetst wat de bedoeling was van de avond. Ad-hoc werden de groepjes geformeerd en gingen we aan de slag. Voor wie het nog eens wil nalezen: Het bestand vinden jullie hier. Nieuw was dat we aan het eind van de avond allemaal (eventueel anoniem) een briefje zouden inleveren met daarin een waardering van de avond (1 t/m 10) en waarom deze waardering. We gaan dit vaker doen om vooral ‘op te halen’ wat de wensen van jullie zijn en hoe een en ander wordt ervaren. 

Het was mooi om te zien dat de 5 groepjes op verschillende plaatsen in ‘t Kwartier aan de slag gingen. Er werd veel gelachen en plezier gemaakt. Inhoudelijk werd er goed overlegd en er werd ook afgewisseld. Jammer dat niet overal de lampen in ‘t kwartier aan konden als dat nodig was voor de foto. Hierdoor bleven sommige foto’s wat vlak en moest er met aanvullend licht gewerkt worden. Er waren mogelijkheden genoeg en ik kreeg de indruk dat de activiteit goed werd opgepakt. Ik heb afgelopen week de resultaten vanuit het account doecommissie@gmail.com verzameld en een compilatie vindt je hieronder. Voor wie de foto’s in groter formaat wil zien is er ook nog deze link.

 

2 comments

Comments are closed.