Fotoproject Someren

150 150 Archief

Fotoproject Someren

Vanmorgen een begin gemaakt met het fotoproject gemeente Someren. Mijn bijdrage is beperkt tot het fotograferen in de weekenden. Een concreet beeld vormen van wat te fotograferen is het moeilijkst. Maar toen ik gisteren de mail las van Peter S. dacht ik meteen aan de zondagochtend tijdens Someren kermis. Dan komen in de vroege morgen enkele gemeentewerkers de rotzooi wegwerken die het kermisvierende publiek achterlaat. Er hoeven niet veel prullenbakken worden geleegd, alles ligt op de grond. Al vroeg komt een mevrouw zoeken naar de portemonnee van haar zoon, deze was hij kwijt geraakt gisteravond. Er zat o.a. een nieuwe OV jaarkaart in, een toegangspasje voor school en 2 bankpasjes. Je moet wel erg veel geluk hebben als die nog boven water komt. Maar nog geen half uur later vondt iemand van de gemeentewerkers deze portemonnee in een afvalbak, zonder briefgeld maar met alle pasjes er nog in. De mevrouw zelf vond tijdens haar zoektocht een andere portemonnee en een mobiele telefoon.

1 comment
  • Harry

    Een mooie opening voor ons project. Niet alleen een foto, die raak de Somerense werkelijkheid weergeeft, maar ook een grappig anekdotisch verhaal erbij.
    Is dit misschien het begin van een reeks foto’s met daarbij een korte anekdote??? Ik zie al een boek voor me met daarin een 50-tal foto’s en een kort verhaal! Een mooi tijdsbeeld voor Someren.

Comments are closed.