Foto’s aanleveren voor Gemeenschapshuis ‘t Kwartier

ontwerp--t-kwartier.png.rendition.384.614
384 215 Ted van de Meulenhof

Beste leden van de Fotokring,

Tijdens de jaarvergadering is al aangekondigd dat we gaan verhuizen naar het nieuwe Gemeenschapshuis ’t Kwartier.

Op 4 en 5 maart vindt de officiële opening plaats.

Aan de Fotokring is gevraagd welke bijdrage zij willen en kunnen leveren tijdens deze openingsdagen. Wij als bestuur denken bijvoorbeeld aan het op foto vastleggen van de activiteiten en het maken van bijzondere groepsfoto’s van de deelnemende verenigingen.

Tevens is Fotokring Beeldhoek en de Heemkundekring door het bestuur van ’t Kwartier benaderd voor het aanleveren van foto’s. Een selectie van deze foto’s, waarvan het aantal  nog bepaald dient te worden, komt in diverse formaten prominent in ons nieuwe gemeenschapshuis te hangen.

Begane grond:

– kast achter servicepunt: 1.164 x 1.894 mm [bxh]

Eerste verdieping:

– hoge kast ‘klein beeld’: 1.730 x 970 [bxh]

– hoge kast ‘middel beeld’: 1.765 x 1.470 mm [bxh]

– hoge kast ‘groot beeld’: 1.730 x 2.270 mm [bxh]

Wil jij je medewerking verlenen aan dit project, laat het ons dan z.s.m. weten via; fotokringbeeldhoek@gmail.com. De kans bestaat dat jouw foto in ons nieuwe gemeenschapshuis door honderden mensen kan worden bewonderd.

Het bestuur heeft, in samenspraak met de organisatie van ‘t Kwartier, ervoor gekozen om nieuw of vrij recent werk aan te gaan leveren waarbij de foto een link moet hebben met Asten en haar gemeenschap.

Op zaterdag 4 februari trekt een stoet van diverse verenigingen door het dorp op weg naar hun nieuwe gemeenschapshuis. Ook daarvan kunnen foto’s worden gemaakt, maar wij lopen als nieuwe huurders natuurlijk ook mee in deze stoet. Meer informatie hierover volgt nog.

Voor het aanleveren van foto’s bestaan een aantal criteria:

  • Uitvoering foto in zwart-wit.
  • Formaat foto, hoge resolutie, denk aan verhouding/ratio, zie boven (bxh)
  • Onderwerp foto. Denk aan; de Peel met zijn knuppeltjesbruggen, de molen, klokken, beeld Jan die Smet, de fontein (voor de Lidl), het kasteel, de Aa, de Berken, de manege, sportverenigingen, het klooster, de kerk, het centrum met de markt, etc.
  • Let op: De uiterste inzenddatum is 5 februari, maar liefst nog eerder, dus  stuur ze a.u.b. direct door wanneer ze klaar zijn voor de selectieprocedure.
  • Het bestuur van de Fotokring maakt samen met de verantwoordelijke voor de inrichting van ’t Kwartier (Marieke Zantingh) de selectie. Kleur versus B&W
  • Foto’s graag inzenden naar fotokringbeeldhoek@gmail.com
  • Foto’s komen over het algemeen op grote hoogte te hangen. Kleinere details zullen daardoor minder goed opvallen.

Het lijkt ons een mooie gelegenheid om Fotokring Beeldhoek weer meer zichtbaar te maken in Asten en hopen dat een groot aantal leden mee gaat doen.

Dus nogmaals, meld je zo snel mogelijk aan en ga aan de slag!

Heb je nog vragen, dan kun je bij een van de bestuursleden terecht.

Namens het bestuur,

Ted van de Meulenhof

Voorzitter Fotokring Beeldhoek