Fotoshoot op verzoek

Fotoshoot op verzoek
1080 810 Mathy Heijmans

Vorige week heb ik voor Sharon en haar gezin  een fotoshoot gedaan. Sharon had hiervoor een mooi plekje uitgezocht. De reportage werd aan het eind van de dag gepland zodat er nog genoeg licht was, maar kort voor het gouden uurtje. De plek was voor mij een verrassing, die kende ik niet. Het was er rustig en de hei stond volop in bloei.

Zo’n bosje moet je als fotograaf eigenlijk weten. Tussen Meijel en Ospel, even ten zuiden van de Nederweerterdijk, terhoogte van de Peelweg en de Bosweg (WGS 51.33713 5.85924). We hadden geluk met het weer. De familie bestond uit zes personen en twee lieve honden. Van iedereen een mooi portret en de gezinsleden werden in wisselende samenstelling op verschillende plekken gefotografeerd. We hadden een deken meegenomen zodat er wat gemakkelijker op de grond kon worden plaatsgenomen. We hadden helaas geen rekening gehouden met de muggen.

Het was leuk om te doen en eigenlijk doe ik dit de laatste tijd te weinig. Het is toch oefening baart kunst, geregeld doen. Ik merkte overigens dat het wel heel handig is als er iemand met je meegaat die je kan ondersteunen bij het fotograferen. Het kan allemaal wel alleen, maar bij het inflitsen of het b.v. het vasthouden van een diffusor is een assistent fotograaf toch wel heel gemakkelijk. 

1 comment

Leave a Reply