Gastspreker tijdens doe-avond is Jan van de Ven

21F33631-67A4-4929-80BB-41F24A229D3A
1024 683 Mathy Heijmans

beste mensen,

elk fotojaar nodigen we binnen de fotokring een of meerdere sprekers uit. we doen dat om een ander geluid te laten horen en om inspiratie op te doen. als fotoclub kun je gebruik maken van de officiële sprekerslijst van de fotobond, maar dat is zeker geen garantie voor een mooie inspirerende avond. voor donderdag 15 oktober heeft de doe-commissie, op voordracht van mij, jan van de ven uitgenodigd. jan was mij opgevallen door de prachtige zwart-wit foto’s die ik de afgelopen jaren voorbij zag komen via de social media. toen we eind vorig jaar in de doe-avond commissie het uitnodigen van een gastspreker in 2015 bespraken, moest ik denken aan het het werk van jan. werk waarvan ik denk dat velen van ons dat zeker kunnen waarderen! waarom zou je het ver gaan zoeken, als er in onze eigen omgeving interessante fotografen rond lopen?

kijk maar eens op zijn website www.beeldenstormer.nl. je ziet dat jan gaat voor kwaliteit. de liefde voor het fotograferen van mens en dier druipt er van af. straatfotografie is zijn ding, iets wat een aantal van ons zeker aanspreekt. jan beheerst de techniek om mooie zwart witten te maken, hier is vraag naar. misschien heeft hij wel wat tips en trucs. hij brengt zijn eigen imac mee en kan desgevraagd sommige dingen laten zien. er is geen formeel of strak omlijnd programma.

het idee om jan uit te nodigen als spreker borrelt tijdens zo’n bespreking dan wel op, maar ik wist absoluut niet of jan wel eens ooit lezingen of presentaties hield en hoe dat hij op mijn vraag zou reageren. dit heeft mij er echter niet van weerhouden om met jan contact te leggen en hem dit gewoon te vragen. ik heb hem het verhaal gehouden over de beeldhoek. wie we zijn en waarom wij bij elkaar komen en wat we samen delen. jan heeft hier na enige toelichting en wat bedenktijd ja tegen gezegd en daar ben ik heel blij mee. uit ervaring weet ik dat het houden van een presentatie de nodige voorbereiding vergt. ik wil jan op voorhand hiervoor bedanken! ik hoop dat hij een stukje van zijn kwaliteit en inspiratie op ons kan overbrengen en dat we dit later in ons eigen werk misschien nog terug kunnen zien. ik weet zeker dat het een interessante avond zal worden! vertellen over je passie. leuke dingen doen en die goed doen.

de doe-commissie nodigt jullie allemaal van harte uit voor deze interessante avond!