Heide volop in bloei

Heide volop in bloei
1080 720 Mathy Heijmans

De heide vaart wel bij de kletsnatte zomer. Na twee jaren van droogte en nauwelijks bloei, kleuren nu hele velden paars. “Het is niet alleen de bloei, het is ook de heideplant zelf die weer jong, fris en krachtig is” aldus een bericht op NOS. Ik was al van plan om de hei dit jaar maar eens te gaan fotograferen, dus gisterochtend maar op pad geweest. In alle vroegte vertrok ik op de fiets richting Strabrecht. Het was een mooie ochtend. De zonsopkomst was niet spectaculair, maar het was wel weer heel leuk om te doen. Ik had uiteraard mijn statief bij me. Verder een 24-70 en een 70-200mm zoom. Een aantal scenes maakte ik met een meervoudige belichting zodat ik deze later in elkaar kon schuiven voor het hele helderheden bereik.

Leave a Reply