Helmond als fotostad op de kaart

1080 738 Webmaster

Vanmorgen zat ik de krant te lezen en zie ik dit grote artikel: Helmond als fotostad op de kaart (zie onder). Op de foto stonden twee mannen relaxed te poseren in een ruime lichte omgeving tussen wat je noemt grote licht diffusors en lampen. Een grote lichtbox boven de hoofden van de mannen, een wat kleinere rechthoekige lichtbak tussen hun in en rechts nog een mooie ronde spot. Beide mannen kijken de fotograaf recht aan. Het was voor mij om een aantal redenen een mooie foto. Een voor menig fotohobbyist jaloers makende studio omgeving. De foto was gemaakt door René Martens, de ons welbekende journalist van het Eindhovens Dagblad.

Ik begon het artikel te lezen terwijl door mijn hoofd flitste, het zou mooi zijn als ze dat voor elkaar krijgen! Ik moest denken aan het binnenkort (3-7 t/m 29-8) geprogrammeerde FFN (Fotofestival Naarden), een festival waar ik jaren met veel plezier naar toe ben gegaan. Als we zoiets in Helmond zouden krijgen, hoe gaaf zou dat zijn? Na het artikel te hebben gelezen ook nog even even googelen op Johan Bakels, succesvol reclamefotograaf zoals hij in het artikel wordt genoemd. Uiteraard ook nog even kijken naar zijn portfolio. Ik ben heel benieuwd!

Leave a Reply