Ik noem het BBC-fotografie

DSC_7789 (2)-bd281d6f
715 1080 Cor Fransen

Ik ben wel een liefhebber van abstracte schilderkunst. En daarom ben ik nu aan het proberen of ik zelf zoiets ook met fotografie zou kunnen maken. Daarom ben wat aan het experimenteren gegaan. De herfst biedt daarvoor wel wat mogelijkheden merkte ik. En dan vooral de herfstkleuren in de tuin en de bossen. Gewoon fotograferen van die kleuren is natuurlijk mooi, maar levert vooralsnog niet op wat ik wil. Toen begon ik wat te proberen met een langere sluitertijd en wat beweging van de camera, of in- en uitzoomen. Dat kwam al meer in de buurt van wat ik wilde. Gewoon in de eigen tuin en eigen buurt wat rondlopen en uitproberen. Ik wil jullie enkele voorbeelden laten zien. Ik ben wel huiverig trouwens om onscherpe foto’s aan leden van een fotokring te laten zien, want dat zijn ze. En het is niet nieuw trouwens, op internet vind je genoeg afbeeldingen onder het kopje ICM.  Maar ik noem het BBC. Hieronder mijn eerste resultaten.

2 comments
  • Mathy Heijmans

    Mooie foto Cor! Ik hou hier wel van. De foto is spannend en roept vragen op. Hoe heeft de fotograaf dat gedaan? Wat heeft hij precies gefotografeerd. Maar nog belangrijker wat doet de foto met je? Hij roept bij mij iets geheimzinnigs, maar ook vertrouwds op. Mooi gedaan zo rondom het hoofdmotief in het midden. De verbinding naar de buitenkant met strepen en lichtvlekken die vragen op roepen. Ook de donkerrode tinten zijn fijn. Ik zou er graag meer van willen zien. Wie weet kunnen we als fotokring leuke series maken komende zaterdag in de Berken? We kunnen het in ieder geval proberen.

  • Alphons de Visscher

    Mooie resultaten Cor. Een goede foto hoeft niet altijd scherp te zijn. Dat hebben we al vaker voorbij horen komen.
    Leuk dat je zo in je eigen omgeving aan het experimenteren bent en op zoek bent naar iets nieuws.
    En BBC is een betere Nederlandse term dan ICM.

Comments are closed.