Kermis

150 150 Archief

Kermis

Gisteravond, het weer zat niet echt mee, toch maar even naar het centrum van Asten. We moeten immers foto’s maken van onze jeugd. Dit maal niet van het lijstje. Toch leuk om zo aan de slag te zijn. Het feit dat je toestemming wilt hebben verplicht je tot een forse interactie met degene die je op de foto wilt hebben.

Je moet nog meer nadenken over wat je wilt gaan maken. Je loopt er immers niet meer mee weg. Je bedenkt je wel twee maal, want het kost allemaal tijd. Schaarse tijd die je liever met fotograferen bezig bent. Je krijgt er echter wel iets voor terug. De bijgaande foto is daar nu niet direct een toonbeeld van, alhoewel het gesprek met beiden, toch wel heel leuk was.

Het meisje wat ik fotografeerde mocht eigenlijk van haar ouders niet op de kermis zijn (bang voor dit type contacten?). De jongen (hij was 18) hielp deze zomer mee overal in het land de Sjimmy op te bouwen. Hard en ruig werk dus.

Ik heb verschillende foto’s van andere situaties op de kermis gemaakt. Met een kalenderblad in je zak en de toelichtende brief van de Rabobank en overigens het feit dat mensen de rabobank kalender herkennen of reeds met het idee bekend zijn, gaat het allemaal een stuk gemakkelijker! Mensen doen dus! Kei leuk.

Author

Archief

All stories by: Archief