Kruisgang

Ellwangen_kruisgang-a2d5ffea
720 1080 Harry Keijsers

De voorbije weken hebben we ons, na een aantal jaren gedwongen pauze, weer voorzichtig aan onze fietstocht naar Rome gewaagd. Echter, we hebben er nu wel de camper bij ingeschakeld. Dit pakt naar ons gevoel niet in alle opzichten gunstiger uit. Enfin, we hebben vanaf Heidelberg weer een aantal kilometers afgelegd en zelfs -al was het nog in de verte – de Alpen gezien. 

Onderweg bezoeken we plaatsen waar we doorheen komen. Zoals in dit geval Ellwangen. Naast de, nu katholieke, kerk uit de 13e eeuw ligt op de plek van een vroeger klooster een protestantse kerk uit de 18e eeuw. Sinds 1999 kun je – heel oecumenisch – door de  deur van de ene naar de andere kerk lopen. Zoals bij elk klooster vind je ook hier een kruisgang die een tuin omsluit en behoort tot het privé van monniken of nonnen. Alleen, bij deze gang ontbreekt de vierde zijde. Na de derde hoek liepen we vast bij een deur met ervoor een vijftal rollators. 

1 comment
  • Mathy Heijmans

    Wat fijn dat jullie weer samen kunnen fietsen Harry. Als je alleen met de fiets bent kun je overnachten in je lichtgewicht tent, maar die neem je dan mee op de fiets. Je kunt dit dan combineren net een ho(s)tel. Als je met de camper bent en daarin wilt overnachten moet je met het OV reizen om de camper op te halen, of je moet een privé chauffeur hebben (:-). Je kunt nu wel grotere stappen maken (stukjes over slaan die niet leuk zijn) en je camperkosten zijn toch al betaald en dat kun je van het ho(s)tel niet zeggen. Voor en nadelen dus.

    Het is overigens een rustige foto met fijn invallend licht. Plafond met rode accenten doet het goed bij de rode ‘abdij-stenen’ vloer. Die rollators had je er misschien enkele van in moeten zetten. Dan hadden we een verhaal gehad in de foto. Ha ha.

    Fijne vakantie!

Leave a Reply