leerzame foto week

150 150 Archief

leerzame foto week Deze week stonden enkele dagen in het teken van de fotografie.

Eerst op donderdag de goed voorbereide techniekavond verzorgt door Peter S. en op zaterdag vol verwachting naar de Zoom-experience geweest in Utrecht.

Maar de verwachtingen vielen wel wat tegen daar in Utrecht, er werd aangekondigt dat je volop zou kunnen fotograferen, modellen, shows, demonstraties enz enz. Maar ja, als daar honderd? fotografen rond 1 model staan heb ik geen zin om me daar ook nog eens tussen te wringen. Dus bekijk je maar vanaf een afstandje hoe daar voornamelijk cannoniers en nikonners gretig proberen het model zo dicht mogelijk te benaderen.

Maar ik kwam ook daar naar toe om een andere reden, ik wilde wel even de nieuwe Olympus E-3 proberen. Nu had ik geluk dat het bij de Olympus stand niet zo druk was en kreeg ik de gelegenheid om mijn geheugenkaartje in de E-3 te stoppen en enkele foto’s te maken. Nu wil het zo zijn dat alle vertrouwde knoppen anders geplaatst zijn of zelfs helemaal verdwenen zijn en dan valt het niet mee om even “snel” een reeks foto’s te maken. De camera heeft een ingebouwd stabilitatie-systeem en de iso waarden kunnen hoog worden opgeschroeft getuige bovenstaande foto.

Fotogegevens: 14mm iso1600 1/25sec bij f4.0 (klik op de foto voor een grote versie) Er is niets aan de foto veranderd behalve croppen om een storende verkoper aan de rechterzijde weg te werken en als eerbetoon aan de zw/w uitleg van Peter S. de foto omgezet in zw/w.

Toch nog maar eens in een fotozaak de camera eens uitgebreid aan de tand voelen, dat gaat ietsje rustiger dan op een fotobeurs.