Lezing door John Lambrichts

gastspreker
1024 683 Webmaster

Op dinsdag 29 mei 2012 is fotograaf John Lambrichts bij de fotokring te gast voor een lezing. We hebben John met name gevraagd voor een presentatie vanwege zijn project “Oeverlangen aan de Maas”.
Oeverlangen aan de Maas is het resultaat van vele mijmertochten die hij drie jaar lang maakte langs beide zijden van de snel veranderende Grensmaas. De foto’s vormen een ode aan de rivier en aan de geboortegrond van de omwonenden. Ze houden een sfeer vast die aan het verdwijnen is of ze roepen die juist weer op.
John vertelt zelf over dit project: “De Maas maakte als kind al indruk op me als natuurlijke barrière naar het buitenland België. Met mijn moeder ging ik zwemmen in de Maas bij Meers en met mijn vader, een fanatiek sportvisser, ging ik er later vissen. Tijdens beide activiteiten werd mijn fantasie geprikkeld door de overkant, die vooral bij hoogwater in de winter heel ver leek …”
(‘Oeverlangen aan de Maas’ is een fictief dorp aan de Grensmaas)
De lezing vindt plaats in het kader van de 2-jaarlijkse clubtentoonstelling. De fotoclubs Venray en Optika Deurne participeren in de organisatie.

Lezing door John Lambrichts

foto: John Lambrichts

Author

Webmaster

All stories by: Webmaster