Lezing Paul Bogaers

150 150 Archief

Lezing Paul Bogaers

Gisteravond 18 mei 2010, heeft een gezelschap van een 35-tal geinteresseerden de lezing bijgewoond van Paul Bogaers in In de Brouwerij. De lezing vond plaats in het kader van de twee-jaarlijkse clubtentoonstelling van Fotokring Beeldhoek.

Paul bleek een vlot verteller, die uitstekend in staat was om de motieven en drijfveren die hem brengen tot het werk dat hij maakt, begrijpelijk onder woorden te brengen.

Met onbevangen kijken, en heel veel beelden verzamelen, daar begint het mee bij hem. Paul vind het volstrekt onbelangrijk of hij de beelden zelf maakt, of ergens vindt. Hij is voortdurend op zoek in ieder geval. In zijn werk komt het veel aan op het samenbrengen van beelden. Het zoeken naar hoe twee beelden samen een associatie oproepen, of een suggestie. Hij slaagt er daarbij in om het nooit zover in te vullen dat er niets meer aan de fantasie van de beschouwer wordt overgelaten.
Een avond samen met hem bladeren door zijn werk, leverde mij weer ‘s een goeie les in kijken op, en een bevestiging van het idee dat goeie fotografie helemaal niet afhankelijk is van een onderwerp, of het bezit van een dure camera met dito lenzen. Maar veel meer van goed kijken, geobsedeerd zijn en hard werken.
Heb je de lezing moeten missen (dat waren er overigens nogal wat als ik over de eigen fk Beeldhoek spreek) er is een herkansingsmogelijkheid. Van 25 september t/m 21 november 2010 exposeert Paul Bogaers in Museum De Pont, Tilburg. Los van deze expositie is dat museum al een bezoekje waard. 25 september 2010 is ook de verschijningsdatum van zijn nieuwe boek “Upside Down”. Daarvan kon hij ons tijdens de lezing al een voorproefje laten zien.
Author

Archief

All stories by: Archief