Lezing & presentatie Annie van Gemert

150 150 Archief

Lezing & presentatie Annie van Gemert

Zondag 9 december van 13.30 uur 16.00 uur wordt door Annie van Gemert een lezing gegeven over DOCUMENTAIRE FOTOGRAFIE. De lezing vind plaats in Museum de Wieger, Oude Lieshoutseweg 29 te Deurne. Deze lezing over belangwekkende documentaire fotografie is de vierde op rij. Dit jaar voor het eerst -vanwege het groeiend animo voor de jaarlijkse lezingen in het museum- op basis van voorinschrijving.

Annie van Gemert werd geboren in 1958, in Vught, ten zuiden van de stad ’s Hertogenbosch in Noord-Brabant, waar ze opgroeide in een boerengezin met acht kinderen. Ze volgde de kunstacademie in Utrecht, Breda en Enschede waar ze in 1990 afstudeerde aan de afdeling fotografie.

Van Gemert is documentair fotograaf en werkt aan langlopende projecten. Meestal gaat het om een wereld die op het punt staat te verdwijnen. Welk thema zij ook kiest, de relatie tussen het individu en de ruimte waarin deze zich bevindt staat centraal. Interieurs en portretten spelen een belangrijke rol in haar werk.

Annie van Gemert is internationaal bekend met haar fotoprojecten. Haar foto´s stralen verstilling en soberheid uit en vertellen van een wereld waarvan de meesten denken dat hij al lang niet meer bestaat.