Light L16: zestien camera’s in één apparaat

EBCFD4EB-2351-480A-B76D-FECE536B73F6
1024 684 Mathy Heijmans

Gaat dit onze hobby drastisch veranderen? Zie het artikel in Photofacts van 12 oktober wat mij triggerde. Vervolgens eens wat verder gaan kijken. Interessante video lezing met alle details vind je hier. Misschien een leuke discussie binnen de fotokring, al af niet voorafgegaan door een, door een van ons voorbereide presentatie, hierover?

Een ander interessant artikel hierover vind je hier.

Het toestel komt volgend jaar op de markt. Ik verwacht dat we over een paar jaar niet veel mensen meer zien sjouwen met een spiegelreflex. Deze camera heeft potientieel namelijk zoveel opname techniek aan boord dat het voor de gemiddelde DSLR gebruiken niet meer interessant zal zijn om zijn huidige DSLR camerasysteem te blijven gebruiken. Het zal niet meer gaan over techniek, maar over boodschap, over creativiteit.

Dit nieuwe systeem, het werken met meerdere (goedkope) plastic lensjes lijkt zoveel mogelijkheden te hebben dat dit wel voor een heel breed publiek beschikbaar moet komen. Het zal dan ook heel betaalbaar worden, zeker als je dat afzet tegen de huidige DSLR prijzen. Het kopen van een nieuwe DSLR camera’s zal m.i. hierdoor worden ontmoedigd er is immers weinig meerwaarde meer voor de DSLR. Canon en Nikon zullen het moeilijk krijgen. Het zou wel eens heel hard kunnen gaan…

 

Schermafbeelding 2015-10-30 om 10.14.42