Mooie finale: Boekpresentatie 40 jaar Beeldhoek

FA42CEE8-8740-4FDC-B256-1F9B9A190596
1024 705 Mathy Heijmans

Nou gisteravond was het dan zover: De boekpresentatie van 40 jaar beeldhoek (BLDHK)! De avond werd geleid door onze voorzitter Ben Roze. De opkomst was goed. De brouwerij was mooi gevuld met mensen die allemaal fotokring Beeldhoek Asten-Someren een warm hart toedragen. Leden, oud leden, partners, vrienden, vriendinnen ze waren er voor het overgrote deel.

Ben Roze onze voorzitter gaf na een prikkelend begin en een mooie toespraak het woord aan Jan Vriends, de schrijver, illustrator, schilder, zanger, muzikant en kleinkunstenaar. Jan die alles kan! Jan beschreef het belang van de fotografie, de avond die hij bijgewoond had en de manier waarop wij in de fotokring invulling gaven aan onze fotografie. Hij vertelde over de vrijheid die je hebt als amateurfotograaf en de beperkingen die je ontmoet als je er de kost mee moet gaan verdienen.

Jan Vriends verbaasde zich over het feit dat het jubileum 40 jaar BLDHK boek maar zo’n kleine oplage kende. Het was een pareltje, mooi van opzet en mooi gedrukt. Eigenlijk is zo’n boek onbetaalbaar als je kijkt naar de kwaliteit van de foto’s en de energie die er in het verzamelen van de data en het schrijven gaat zitten. Het zou op elke stamtafel in het dorp moeten liggen of een mooi relatiegeschenk van de gemeente kunnen zijn. Hier werd de wethouder Huijsmans, als vertegenwoordiger van het college van B&W van Asten uitgedaagd. Het boek geeft een mooi inkijkje in 40 jaar amateur foto cultuur van de Peel.

Het eerste boek werd door de voorzitter overhandigd aan Koosje Hoendervangers, partner van ons onlangs overleden, zeer gewaardeerd fotokring lid Ad van Gerwen.

Ik heb vanmorgen het boek met veel belangstelling gelezen. Ik heb van de zorgvuldig gekozen foto’s genoten. Peter Stevens heeft er samen met Ad van Gerwen, Hans Wasmus, Jo van der Wielen, Kristel Flach, Michel Schmeitz en  Piet van Rijt een mooi boek van gemaakt. Dankjewel!

Er zijn nog enkele boeken te koop. De kostprijs €25 mag geen probleem zijn.

Fotomath_001